Star Wars karakterek, akik saját filmet érdemelnek

A mozikban Han Solo története és már készül az Obi-Wan Kenobi film, és mivel a Disney úgysem áll le a gyártásukkal, hát mi is javasolunk pár közkedvelt szereplőt, akikkel sok pénz lehetne keresni!

A Lucasfilmet felvásároló Disney tervei szerint minden évben készül egy-egy Star Wars film, az egyik évben egy „igazi” Csillagok háborúja epizód, a következőben vagy egy ún. antológia darab, mint 2016-ban a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet vagy egy már ismert szereplő spin-off darabja, most a Solo: Egy Star Wars-történet. Ehhez persze az kell, hogy a legtöbbet hozzák ki mind a régi és új kedvenc karakterekből, és mi adunk is pár tippet, kik érdemelnék meg, hogy elmondhassák saját történetüket.

Lando Carlissian

Érdekes, hogy az új Solo film kapcsán a címszereplő helyett leginkább Lando Calrissianról szokás beszélni, részben azért, mert olyan népszerű maga a karakter, részben azért, mert annyira jó az őt életre keltő Donald Glover. Glover, aki énekesként a Childish Gambino néven is ismert, tökéletesen hozza az egykor Billy Dee Williams által játszott szélhámos szerencsejátékost, akire nem lehet haragudni. Pedig lenne miért. Merthogy ő árulja el Han Solót A Birodalom visszavágban, és a Solo: Egy Star Wars-történetben is csinál olyasmit, amire nem lehet büszke. A figura mégis olyan ellenállhatatlan, hogy a Lucasfilm stúdióvezetője, Kathleen Kennedy is azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretne egy önálló Lando filmet csinálni – csak azt nem mondta, mikor.

Chewbacca

Lehet, hogy tévedek, de nincs a Star Wars univerzumnak másik olyan karaktere, akit annyira szeretnének, mint Chewie-t, a hatalmas vukit. És van is mit szeretni benne, erős, okos, ügyes, hűséges és nagyszerű másodpilóta, ráadásul olyan, mint egy orangutánnal keresztezett cocker spániel, akinek nem lehet ellenállni. Pláne, ha rajta van a keresztbe vetett töltényöve és a kezében az érhetetlenül picike számszeríja. A Solóban – ahol Joonas Suotamo játssza a nem mindig barátságos óriást - természetesen róla is többet tudunk meg, például azt, hogy ekkor már 190 éves, és elképesztően sok kalandon esett át – és azt is, hogy miként lett az Ezeréves Sólyom másodpilótája. Róla rengeteg mesélnivaló lenne, hiszen ő egyike volt a Kashyyyk első törzsfőinek, és nyilván annak is meg van az oka, hogy kiérdemelte az arrafelé igencsaj előkelő Bacca nevet.

Boba Fett

Ha a dolog matematikai oldalát nézzük, nincs az egész franchise-nak másik olyan alakja, aki ilyen kevés játékidővel olyan messzire jutott, mint a híres-neves mandalori fejvadász. Aki ráadásul úgy lett az eredeti trilógia közönségkedvence, hogy még az arcát sem mutatták meg, csak ütött-kopott páncélját és fegyvereit láthattuk. A Star Wars II. rész _ A klónok támadásaban aztán többet is megtudhattunk róla, például azt, hogy ő tulajdonképpen apja, Jango Fett (Temuera Morrison) klónja és fogadott gyermeke volt, és egyben a birodalmi klónhadsereg prototípusa. Itt bosszúszomjas kisgyerekként búcsúzunk tőle, és bár fontos szerepe van a kibővített univerzumban, egy saját filmmel saját utat járhatna be Slave-1 nevű űrhajóján, levadászva mindenkit.

Poe Dameron

A merész vadászpilótával a Star Wars: Az ébredő Erőben ismerkedhettünk meg, viszont keveset tudhattunk meg róla. A heves vérmérsékletű harcos aztán Az utolsó Jediben is visszatért, hogy kisebb lázadást szítson a felkelők hajóján, de mindig csak csapatjátékosként látjuk, magányos hősként soha, pedig ő az új széria messze legmenőbb figurája. Ami nyilván annak is köszönhető, hogy az az Oscar Isaac alakítja, akiben megvan a régimódi hollywoodi színészek sármja és a modern sztárok vagánysága, és abszolút simán elvinne egy saját filmet a vállán. Mi egy klasszikus háborús filmet képzelnénk el leginkább vele, amiben egy egész csillagflottát győzne le megint, de nyilván jöhetne hozzá egy szerelmi szál is, és persze BB-8 sem hiányozhat, már csak a merchandise miatt sem.

Qi'Ra

Aki még nem látta a saját Solo filmet, annak elmondjuk, ő Han Solo gyerekkori szerelme, akivel együtt akartak megszökni a mocskos Korélia bolygóról – a srácnak sikerült, a lánynak nem. Több mint három év múlva találkoznak újra, és Qi’Ra ekkor már egy veszélyes bűnöző, Dryden Vos jobbkezeként dolgozik, és nem hajlandó mesélni a közben eltelt időszakról, mondván, régi kedvese csak meggyűlölné, ha tudná, miket volt kénytelen csinálni. Na, erre fel is kaptuk a fejünket, mert mi lehet izgalmasabb annál, amikor egy gyönyörű nő - Emilia Clarke, a Trónok harca Daenerys Targaryenje – rémes dolgokra kényszerül, hogy aztán szívét megerősítve mindenki más fölé emelkedjen. A rajongóknak még hozzá kell szokniuk a névhez és az archoz, de menni fog!

Darth Maul

Ha valahol Star Wars beöltözős bulit tartanak, akkor még ma is Darth Maul a legnépszerűbb karakter – annyira jellegzetes és karakteres a sötét sith figurája. Pedig Lucasék sokat kockáztattak a karakterrel, a homlokából több szarvat is kinövesztő, piros-fekete arcú gonosz harcos akár karikatúra is lehetett volna – ahogy Jar-Jar az lett -, mégis a középső trilógia legemlékezetesebb alakját teremtették meg, aki jóval filmbéli halála után is köztünk van. Lehet, hogy mindezt annak is köszönhetjük, hogy azoknak a filmeknek valahogy nem tudtunk annyira odafigyelni a főszereplőire, de lehet, hogy a Mault életre keltő harcművész Ray Park kisugárzása ütött át a vagy 15 centi vastag sminken át, de a kétélű lézerkardos gyilkológépet valahogy mégis megszerettük. Persze bravúr lenne egy ennyire negatív alakot egyszer csak pozitív hősként megjeleníteni, de lenne a dologban fantázia, pláne, hogy ő volt az uralkodó utolsó tanítványa Darth Vader előtt.

Saw Gerrera

Lehet, hogy ezzel egy kicsit egyedül vagyunk, de nekünk a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet legizgalmasabb karaktere a Forest Whitaker által játszott gerillavezér, Saw Gerrera volt. A Partizánok nevű radikális ellenállót annak idején maga George Lucas találta ki, csak nem tudta hová beilleszteni, így sokáig amolyan tartalékjátékos maradt, a tervezett élőszereplős tévésorozatban játszott volna, majd a Star Wars: A klónok háborúja visszatérő karaktere lett, és végül az antológiafilmben jelent meg, mint Jyn Erso mentora – és furcsa módon Darth Vader ellentétpárja. Ő ugyanis a jó oldal félig gép fanatikus vezéralakja, aki aztán a Jedha bolygón pusztul el csapatával, és mivel egy legendának számít, nyilván lenne ezer sztori, amit el lehetne mesélni. Véres ütközetek, rajtaütések, kegyetlen összecsapások, árulások és menekülések, értő kézben ebből jó kis korhatáros kalandot lehetne összerakni.