Szabadtéri mozivá alakul a Corvin Plaza tetőterasza

Újabb szabadtéri mozilehetőség a budapestieknek a számos autósmozi és a már üzemelő Mammuttető mellett.

Június 17-én nyitja kapuit a KULTIK Terasz a fővárosi Corvin Plaza tetőteraszán, ahol a szabad ég alatt főként premierfilmeket mutatnak be. A kialakításnál a szervezők törekedtek a biztonságra, a vírusveszély miatt így kifejezetten tágas elrendezéssel várják a vendégeket.

A 160 helyett ezért egyelőre 54 férőhelyes kutyabarát moziban nyugágyakról, babzsákfotelekből vagy rendezői székekből nézhetjük a filmeket a csillagok alatt. A nagy tér miatt a kutyák is kényelmesen elférnek a lábunknál, így a szőrös kedvenceknek sem kell otthon maradniuk. A moziélmény mellett a szervezők büféről is gondoskodnak, és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal is készülnek (szúnyogriasztó fáklyák, ingyen takaróhasználat).

A kép illusztráció, idén ennél szellősebben lesznek elrendezve a székek. Forrás: KULTIK

 

A KULTIK Terasz első vetítése június 17-én, 21 órakor kezdődik, amikor is az Emma című vidám Jane Austen-adaptációt láthatjuk. Ezt követően minden este 21 órától ülhetünk be hozzájuk egy jó filmre. Az üzemeltetők ígérete szerint válogathatunk majd családi, romantikus és Oscar-díjas filmekből, továbbá vígjátékokból is.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a koronavírus miatt jelenleg Budapesten több alternatív mozizásra van lehetőség a megszokottnál. Gyors egymásutánban négy autósmozi is nyílt: az Árkád tetején üzemelő Panam, az egyelőre csak újpestieknek szóló vetítések az Újpesti Piac előtt, a Lupa Beach autósmozija és a Westend Drive-In Cinema. Ezenkívül idén is elindult a Budapest Rooftop Cinema által működtetett tetőmozi a Mamuttetőn.


(via KULTIK)