Szabó Simon mindent bevállalt új filmjében

Véget ért a Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon, Inotay Ákos és Hegedűs D. Géza főszereplésével készült Pesti Balhé forgatása.

Június végén Tatán, a részben lángba boruló gyerektáborban játszódó jelenet rögzítésével véget ért az új magyar vígjáték, a Pesti Balhé forgatása. A számos kisfilmet és sorozatot (200 első randi) jegyző rendező, Lóth Balázs első nagyjátékfilmjét két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb: dolgoztak a régi Skála Metró tetején, a Király fürdőben és a százötven éves kőbányai pincerendszerben is.

Forrás: InterCom

 

Az akciókkal, nagy bunyókkal és menekülésekkel tarkított komédia egy fordított rablási történetet mesél el, amelyben egy valódi műkincs és egy fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül kavarognak az események.

„Forgattunk esőben, zúzmarában, kánikulában, éjszakában, hajnalban, valamint földön, vízen, levegőben, quadról, drónról és még víz alatt is, napi 12-14 órán keresztül”

– mondta Lóth Balázs.

A színészeknek tehát mozgalmas munka jutott, és intenzív fizikai felkészülés előzte meg a szereplésüket. A legveszélyesebb feladatok mindannyiuk közül Szabó Simonnak jutottak, aki önként vállalta, hogy kaszkadőr segítsége nélkül oldja meg a nehezebb jeleneteket is. Így ha a helyzet azt kívánta, lezuhant két méter magasból, bunyózott, és egyszer még a ruhája is lángra kapott.

Forrás: InterCom

 

A stáb ezenkívül a rizikósabb jelenetek közé sorolja a Pesti Balhé egyik csúcspontjának szánt pillanatot is, amikor

egy komplett 25 méteres folyosót kellett elárasztani vízzel.

A vízből bőven kijutott a film egyik állatszereplőjének is. A veszélyes kinézetű házőrzőt alakító kutyának medencébe kellett ugrania, miután felcsapott mögötte a tűz. A bátor állat a feladatot már elsőre is tökéletesen, vakkantás nélkül hajtotta végre. Sőt: annyira rákapott a vízben hűsölésre, hogy alig akart kijönni az újabb felvételre. A forgatásnak 3000 csapó után 25 terabájt 4K forgatott anyag lett az eredménye. Ebből a rengeteg felvételből dolgoznak jelenleg is az alkotók a vágószobában, hogy a Pesti Balhé a jövő év elején a mozikba kerülhessen.


(via Good Option PR)