Színészek, akik a legnagyobb félelmeiket küzdötték le a vásznon

Nem egyszerű munka a színészet, a szerepek kihívásai, a rengetegszer felvett jelenetek, a kellemetlen forgatási körülmények mellé még jöhet pár váratlan fordulat: a sztárok legmeglepőbb fóbiái.

Jennifer Aniston - Boldogság bármi áron (2014)

A kis Jennifer Aniston 5 évesen a házuk kertjében hajtotta az új háromkerekű biciklijét, és véletlenül beesett a medencébe, de ijedtében olyan erősen markolta a bicikli kormányát, hogy azzal együtt süllyedt le a medence fenekére. Szerencsére a bátyja kimentette, de az eset mély nyomokat hagyott benne:

a mai napig nem mer a víz alá merülni.

Ehhez képest a Boldogság bármi áron depressziós hősnőjét alakítva egy olyan jelenetet kellett leforgatnia, amelyben a karakter úgy akar öngyilkos lenni, hogy súlyokat köt magára, és úgy ugrik a medencébe. Nem csoda, hogy minden régi félelem előtört a színésznőből, és nem segített az sem, hogy emiatt folyamatosan rontott, így a jelenetet legalább harmincszor kellett felvenni.

Forrás: PARLUX entertainment

 

Scarlett Johansson - Az igazi kaland (2011)

Matt Damon kissé félresikerült családi filmje arról szól, hogy a feleségét elveszítő üzletember új életet kezd, és vásárol egy régi vidéki birtokot, amelyhez kisebb állatkert is tartozik. Tapasztalat, idő és pénz híján családi segítséggel és a helyi közösség támogatásával újra megnyitja az állatkertet a látogatók előtt. Az állatkertben madarak is voltak, az egyik gondozót alakító Scarlett Johansson viszont

szó szerint retteg minden madártól

– itt viszont pávákkal, flamingókkal és papagájokkal kellett foglalkoznia, és nem egy darabbal, hanem egy kisebb hadseregnyivel. Igazi profiként mindent megcsinált, amit csak kértek tőle, de végig iszonyú görcsben volt – látszik, hogy még a jelenetképeken sem igazán őszinte a mosolya.

Forrás: InterCom

 

Uma Thurman - Kill Bill 2. (2004)

„Nem kell klausztrofóbiásnak lenned ahhoz, hogy rettegj attól, hogy élve eltemetnek” – ezt Uma Thurman mondta azzal a jelenettel kapcsolatban, amelyben karakterét, a Menyasszonyt élve eltemeti Bud (Michael Madsen). Csakhogy Thurman alapjáraton is klausztrofóbiás, retteg minden szűk zárt tértől, így igazi tortúra volt számára leforgatni a kiszabadulását a föld alól a szűk fakoporsóból, ahol ráadásul folyamatosan föld pergett az arcába. A színésznő elárulta, hogy nem kellett eljátszania a  félelmet és a pánikot a jelenetben, hiába volt maga a kellékkoporsó oldalról nyitott, ő bizony tényleg bepánikolt.

Forrás: Best Hollywood

 

Salma Hayek - Alkonyattól pirkadatig (1996)

Ahogy Scarlett Johansson retteg minden madártól, úgy iszonyodik a kígyóktól Salma Hayek. Márpedig ebben a filmben egy hatalmas óriáskígyóval a majdnem pucér felsőtestén ismerjük meg, mint a Titty Twister nevű csehó táncosnője, Santanico Pandemonium – ami mondjuk elég beszédes név. A mexikói színésznő annyira félt a szelíd burmai pitontól, amit viselni kellett, hogy már azon volt, hogy nem csak a jelenetet mondja le, de az egész filmet is. A forgatókönyvet jegyző – és az egyik főszerepet játszó - Quentin Tarantino azonban egy rendkívül kreatív ötlettel állt elő. Elmondta, hogy semmi baj nincs, ha Hayek kilép, mert Madonnát eleve iszonyatosan érdekelte a szerep, és csak a telefonhívásra vár, hogy beugorjon a helyére. Hayek megemberelte magát, és maradt.

Forrás: Mokép

 

Anthony Mackie – az egész Marvel moziverzum

Önmagában is elég kellemetlen, ha az ember fél a magasságtól, de mi van, ha színészként pont olyan szerepet kapsz, amiben egyfolytában a magasban kell röpködnöd?! Anthony Mackie mindezt azzal a nehezítéssel kapta a nyakába, hogy a szerep nem csak egy filmre szólt, hanem egy egész franchise-ra, sőt, egy egész moziverzumra, és még azon is túl, mert még A Sólyom és a Tél Katonája (2021) című sorozatban is magára öltötte Sam Wilson, vagyis a Sólyom fémszárnyait. Valahányszor csak rácsatolták a biztosítóhevedereket, Mackie-nek kisebb pánikrohamot kellett leküzdenie, mert tényleg halálos félelem töltötte el, amint a magasba emelték – és ott még színészkednie is kellett!

Forrás: Fórum Hungary

 

Kristen Stewart - Hófehér és a vadász (2012)

A hippofóbia létező dolog, de nem a vízilovaktól, hanem a „rendes” lovaktól való félelmet jelenti – kevesebbet használt verziója, a ekvinofóbia talán egyértelműbb -, ami nem megalapozotlan félelem, hiszen

a lovak hatalmas, erős  és sokszor kiszámíthatatlan állatok,

amik bármikor okozhatnak súlyos, akár halálos sérülést. Ezt Kristen Stewart 9 évesen tapasztalta meg, amikor egy megbokrosodott ló ledobta magáról, neki pedig szilánkosra tört a könyöke. Hosszú ideig nem is vállalt olyan szerepet, amiben ló közelébe kellett mennie, de a Hófehér és a vadászra mégis igent kellett mondania. Itt egy jókora hófehér lóra kellett felülnie, ami még ment is, de amikor a ló mozogni kezdett, ő pánikba esett minden egyes alkalommal. Valahogy csak sikerült aztán leküzdenie ezt a fóbiáját, mert a Charlie angyalaiban (2019) ismét nyeregbe ült.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Emma Watson - A szépség és a szörnyeteg (2017)

Sok mindentől lehet félni, hétköznapi és furcsa dolgoktól, és van, amikor a félelem teljesen megalapozott, és van, amikor abszolút irreális, mint amikor felnőtt emberek a szekrény tetejére másznak egy kisegér elől. Emma Watson félelme sem olyasmi, ami valós veszélyeken alapszik – ő nem mer énekelni mások előtt. Szerinte

a karaoke a legfélelmetesebb és legértelmetlenebb dolgok egyike a világon,

de furcsa módon mégis igent mondott egy olyan szerepre, amit végig kell dalolnia. Merthogy A szépség és a szörnyeteg élőszereplős új Disney-verziója egy musical! Emma lépésenként haladt, az első énekléseinél még csak az operatőr és a rendező volt jelen, majd mindig emelték a tétet. Egyfajta katarzisként élte meg, hogy a legvégére már több tucatnyi statiszta előtt fakadt dalra – de a félelem nem múlt el teljesen.

Forrás: Fórum Hungary

 

Johnny Depp - Alice Tükörországban (2016)

Johnny Deppnek egészen furcsa fóbiája van, a bohócoktól fél. A jelenségnek neve is van, coulrofóbia. A bohócok mellesleg tényleg ijesztőek, de Depp esetében a dolog azért extrán furcsa, mert már jó ideje olyan karaktereket játszik, akik olyanok, mint egy bohóc – gondoljunk csak Willy Wonkára vagy Jack Sparrow kapitányra. A színésznek

már gyerekkora óta vannak rémálmai a bohócokról,

ami szerinte arra vezethető vissza, hogy sosem tudni, hogy a bohócok éppen mosolyognak vagy vicsorognak. A félelme legjobban az Alice Tükörországban folytatásánál jött ki, amikor nem csak tucatnyi kipingált karakter vette körül, de ő maga is pont úgy nézett ki, mint egy bohóc. Depp a pókoktól is retteg, de olyan filmről nem tudunk, ahol ez külön problémát jelentett volna.

Forrás: Fórum Hungary