Sztárok, akikről nem is hitted volna, hogy szerepeltek a szüleik filmjeiben

Azt mindenki tudja, hogy Angelina Jolie Jon Voight lánya. Na de azt is mindenki tudja, hogy a Tomb Raider előtt is volt már közös filmjük?

Közismert tény, hogy Hollywood tele van színészcsaládokkal. Gondoljunk csak Martin Sheenre és a fiaira, Charlie Sheenre és Emilo Estevezre, vagy a sok Hemsworth- és Skarsgård-rokonra, akik nélkül manapság egyetlen valamire való blockbuster sem készülhet el. Az olyan színészcsaládok azonban viszonylag ritkák, ahol egy sztárszülő és a gyermeke egyazon időszakban válnak világsztárrá, ráadásul még együtt is szerepelnek egy filmben. A Looper listája alapján ezúttal mi is híres színészfamíliákat válogattunk össze az alábbi cikkünkbe.

 

1. Sosie Bacon, Kevin Bacon és Kyra Sedgwick lánya

A Golden Globe-díjas Kevin Bacon és az Emmy-díjas színésznő, rendező és producer Kyra Sedgwick azon kevés hollywoodi sztárok egyike, akik az 1988-ban megkötött házasságuk óta együtt vannak jóban-rosszban. Ráadásul a nyomdokaikba lépett a lányuk, Sosie Bacon is, heteken belül 30 éves lesz, és lényegében egész kisgyerekkora óta együtt dolgozott a szüleivel. Első főszerepét a 2005-ös Loverboy című filmben kapta, amelyet az apja rendezett, de mindkét szülő játszott benne: a történetben több visszaemlékezést is láthatunk Kyra Sedgwick karakterének gyerekkorából, akit az akkor még csak 10 éves Sosie Bacon alakított. A későbbiekben még számos alkalommal dolgoztak így együtt, a színésznő szerepelt többek között A főnök című TNT-sorozatban is, amelynek az édesanyja volt a főszereplője és a producere, Kevin Bacon pedig négy epizódját rendezte. De játszott emellett a Sikoly sorozatverziójában, az Easttowni rejtélyekben és a Narcos: Mexikóban is.

Sosie Bacon és Kevin Bacon a 2018-as Emmy-gálán (forrás: JB Lacroix/WireImage/Getty)

 

2. Rumer Willis, Bruce Willis és Demi Moore lánya

Bár Bruce Willis és Demi Moore 33 éves lánya, Rumer Willis ma már a saját jogán is híres és sikeres, az minden esetre tény, hogy az első filmes debütálása még az édesanyjához volt köthető. Az 1995-ös Tegnap és ma című romkomban Demi Moore karakterének nővérét alakította a múltbéli jelenetekben, a rá következő évben pedig a Sztriptízben tűnt fel, mint a főhősnő lánya. De szerepelt Bruce Willis Bérgyilkos a szomszédom című akcióvígjátékában is. Azóta Rumer Willist számos további filmben és tévéműsorban is lehetett látni, egyebek között a Beverly Hills 90210 új változatában és a Volt egyszer egy... Hollywoodban is. A színésznő karrierjének eddigi csúcspontja azonban kétség kívül az volt, hogy majdnem ő lett az amerikai Álarcos énekes első évadának győztese.

Bruce Willis, Rumer Willis és Demi Moore egy 2011-wa fotón (forrás: Bruce Glikas/FilmMagic/Getty)

 

3. Jaden Smith, Will Smith és Jada Pinkett Smith fia

Jaden Smith-t manapság mindenki úgy ismeri, mint a furcsa raszta srác, aki vicces videókat posztol az Instagramon és hülyeségeket ír a Twitteren. Mégis sikeres, mint színész, ami persze nem meglepő, elvégre Will Smith és Jada Pinkett Smith fia. Jaden Smith ráadásul már többször szerepelt együtt az apjával a filmvásznon: emlékezetes volt a debütálása a 2006-os A boldogság nyomában című filmben (ahol gyakorlatilag ellopta a show-t Hollywood egyik legnagyobb sztárja elől), később pedig vállt vállnak vetve küzdöttek együtt M. Night Shyamalan A Föld után című sci-fijében is. Jaden Smith persze nemcsak az apja oldalán szokott felbukkanni, legutóbb az Egy év az élet című filmben láthattuk.

Jaden Smith, Willow Smith, Will Smith, Jada Pinkett Smith és Trey Smith A Föld után 2013-as New York-i premierjén (forrás: Dimitrios Kambouris/WireImage/Getty Images)

 

4. Angelina Jolie, Jon Voight lánya

Angelina Jolie évtizedek óta egyértelműen Hollywood egyik legnagyobb sztárja, akiről túlzás nélkül kijelenthető, hogy ma már híresebb a szintén nagy hollywoodi sztárnak számító apjánál, Jon Voightnál is. Ám annak ellenére, hogy Voight közel 100, Jolie pedig több mint 50 főszerepet tudhat magáénak, mindössze két olyan alkalom volt eddig, amikor együtt szerepeltek egy filmben. Angelina Jolie még csak 7 éves volt, amikor feltűnt az 1982-es Lookin' to Get Out című vígjátékban, amelyben Jon Voight játszotta Alex Kovacot, aki Las Vegasban próbálta megcsinálni a szerencséjét. Majdnem 20 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a színésznő és az édesapja újra együtt legyenek láthatóak a vásznon: a 2001-es Lara Croft: Tomb Raiderben Angelina Jolie alakította a címbéli híres kincsvadászt, Jon Voight pedig Lara apját, Lord Richard Croftot. Ekkortól kezdett a színésznő karrierje meredeken felfelé ívelni, a sikerszériája pedig még ma is tart, többek között az olyan blockbustereknek köszönhetően, mint a Disney-nek leforgatott Demóna 1-2.

Jon Voight és Angelina Jolie a Vanity Fair magazin 2001-es Oscar-buliján (forrás: Evan Agostini / ImageDirect / Getty Images)

 

5. Dakota Johnson, Don Johnson és Melanie Griffith lánya

Dakota Johnson ma leginkább arról ismert, hogy ő alakította Anastasia Steele-t A szürke ötven árnyalata című bestseller filmadaptációjában és annak folytatásaiban. Pedig rengeteg másik produkcióban is szerepelt már onnantól kezdve, hogy 10 évesen feltűnt a Tűzforró Alabamában, ahol Melanie Griffith egyik lányát alakította. A szerep illett is rá, hiszen Dakota Johnson történetesen Melanie Griffith lánya. Az első filmszerepe a színésznő több mint egy évtizedig kerülte a rivaldafényt, hogy befejezhesse az iskolát, utána viszont igencsak látványos volt a visszatérése Hollywoodba, és a 2015-ös A szürke ötven árnyalata óta szinte minden évben kijött tőle egy újabb film. (Érdekesség, hogy ebbe a válogatásba akár Melanie Griffith is bekerülhetett volna, hiszen tinédzserként ő is szerepelt az édesanyja, Tippi Hedren Roar című oroszlános filmjében, amelynek a pokoli forgatási körülményeiről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.)

Melanie Griffith, Dakota Johnson és Don Johnson a Hogyan legyünk szinglik? 2016-os New York-i premierjén (forrás: Jamie McCarthy/Getty Images)

 

6. Emilio Estevez, Martin Sheen fia

Emilio Estevez ugyanúgy az apja, Ramón Antonio Gerardo Estévez, azaz Martin Sheen mesterségét választotta magának, ahogy a három évvel fiatalabb öccse, Charlie Sheen is: színészek lettek. A híres família származását tévesen spanyolnak jelölik, valójában a felmenőik galiciaiak, akik egy Spanyolország északnyugati csücskében élő, a portugálokhoz közel álló újlatin népcsoport tagjai. Ezek az európai gyökerek olyannyira fontosak voltak az Estevez-Sheen családnak, hogy Martin Sheen és Emilio Estevez együtt forgatták le a 2010-es Vándorút című filmet, amiben végigjárják a híres spanyolországi zarándokutat, az El Caminót, melynek végállomása, Santiago de Compostela pont Galicia tartományban, Martin Sheen apjának, Francisco Estévez Martineznek a szülőföldjén van. De Martin Sheen és Emilio Estevez ezen kívül négy másik filmet is forgatott közösen, ráadásul a kis Emilio levélkézbesítő fiúként már az Apokalipszis mostban is benne lett volna, csak végül Coppola kivágta a jelenetét.

Martin Sheen és Emilio Estevez közösen írt könyvük, az Along The Way 2012-es promóciós körútján (forrás: Paul Archuleta/FilmMagic/Getty)

 

7. Charlie Sheen, Martin Sheen másik fia

Carlos Irwin Estévez, ismertebb nevén Charlie Sheen szintén az apja nyomdokaiba lépett. Eme döntés leglátványosabb eredménye az 1987-es Tőzsdecápák volt Oliver Stone rendezésében, ahol nagyon erősek lettek a családi jelenetek, hiszen a régi vágású melós apát és a legmenőbb Wall Street-i brókert, az ördögi Gordon Gekkót példaképévé választó fiút a már akkor is balhés életű (erről bővebben itt írtunk) Charlie Sheen alakította. De ezen kívül még nyolc másik közös filmjük is volt, például az 1988-as Gátlástalanul, az 1990-es A megtörhetetlen vagy az 1998-as Levél a halálsorról.

Martin Sheen és Charlie Sheen a Vándorút Los Angeles-i premierjén (forrás: Mark Sullivan/WireImage/Getty Images)

 

8. Zelda Williams, Robin Willams lánya

A 32 éves Zelda Williams az apja 2014-ben bekövetkezett halála előtt számos alkalommal együtt lépett a nagyközönség elé Robin Williamssel. Legelőször erre 1994-ben került sor, amikor az In Search of Dr. Seuss című tévéfilmben szerepeltek együtt. A következő évben, hatéves korában, a Áldatlan állapotban című filmben kapott ismét egy kisebb szerepet az édesapja mellett, majd a 2004-es Így nőttem felben is együtt voltak láthatóak. Az pedig magától értődő volt, hogy a valóban legendás Nintendo-játék, a The Legend of Zelda: Ocarina of Time 2011-es remake-jének reklámjában is együtt szerepeljenek, elvégre a mókás kedvű Robin Williams a Zelda-játékokban szereplő Zelda hercegnőről nevezte el annak idején a lányát. Zelda Williams a mai napig is a szórakoztatóiparban dolgozik: hol a televízióban, hol filmekben, hol pedig animációkban szerepel, de a 2018-as Shrimp idején pedig a rendezésbe is belekóstolt.

Zelda Williams és Robin Williams 2006-ban Los Angelesben (forrás: Kevin Winter/Getty Images)

 

9. Bridget Fonda, Peter Fonda lánya

Dakota Johnsonhoz hasonlóan Bridget Fonda is egy többgenerációs, híres színészcsalád sarja: a nagyapja Henry Fonda, a nagynénje Jane Fonda, az apja pedig Peter Fonda. Ugyan a színészettől a 2000-es évek elején visszavonult, de Bridget Fonda előtte igen szép karriert épített fel magának a Keresztapa 3-tól kezdve egészen a Jackie Brownig. Érdekes viszont, hogy az apjával csak egyetlen alkalommal játszott együtt: ötévesen ő is benne volt a Szelíd motorosokban.

Bridget Fonda és Peter Fonda 2003-ban, amikor Peter Fonda csillagot kapott a Los Angeles-i Hírességek Sétányán (forrás: Gregg DeGuire/WireImage/Getty Images)

 

10. John David Washington, Denzel Washington fia

Bár még csak néhány filmet tudhat a háta mögött, a 37 éves egykori NFL-játékos, John David Washington egyre ismertebb hollywoodi sztár a saját jogán is, és nemcsak azért, mert Denzel Washington az apja. A nagy áttörést Spike Lee BlacKkKlansman című filmjével érte el, ami rengeteg díjat hozott neki, de Christopher Nolan agyeldobós sci-fije, a Tenet bemutatója előtt, alatt és után is sorra adta az interjúkat a rangos magazinoknak. Érdekesség, hogy John David Washington a legelső szerepét már 8 éves korában megkapta: az 1992-es Malcolm X-ben diákként tűnt fel a vásznon a kedves papa mellett. Denzel Washington 2010-es posztapokaliptikus filmjében, az Eli könyvében ugyan nem szerepelt, de producerként felkerült a stáblistára.

John David Washington és Denzel Washington egy 2018-as Los Angeles Lakers–San Antonio Spurs-rangadón (forrás: Allen Berezovsky/Getty Images)