Tekeredj be a Spirállal a Lupa Autósmoziban!

Vasárnap 20:45-től vetítik a Lupa-tónál Felméri Cecilia spirituális thrillerét, ami nem keverendő össze a fűrészes Spirállal.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

Felméri Cecilia kolozsvári rendező első filmjében az Arany Medve-díjas Anyai szív sztárja, Bogdan Dumitrache román színművész (Pororoca, Legjobb szándék), Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Fehér Isten, Az Úr hangja) és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas színésznője, Borbély Alexandra alakítják a főszerepeket.  

A Port kritikusa szerint

a szimbólumokkal megpakolt, minimális szinten tartott történetmesélés (...) sokáig jól működik, részben a tényleg fantasztikus környezetnek és a színészeknek köszönhetően."
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.