Teljesen új Star Wars-trilógia jön!

A Disney Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezőjével írta alá a szerződést egy új Star Wars-trilógiára, és egy új tévésorozat is tervben van, ami 2019-re várható.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója jelentette be a hírt a cég negyedéves ülésén. Bizonyára meg lehetnek elégedve a december 14-én mozikba kerülő Az utolsó Jedikkel, hiszen Rian Johnsonnal tervezik megvalósítani az új trilógiát is: ő fogja írni és rendezni is a filmeket régi alkotótársával, Ram Bergmannal.


A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy úgy fogalmazott, hogy mindannyian imádtak Johnsonnal dolgozni Az utolsó Jediken, és szerinte az író-rendező rendkívüli kreativitással nyúlt a filmhez, és valóságos csodát művelt a filmvásznon. Azt azonban még nem árulták el, hogy mikorra várható az új trilógia.

Johnson és Bergman is nyilatkozatot adott ki, melyben úgy fogalmaztak, hogy a Star Wars a legnagyszerűbb modern kori mitológia, és rendkívül szerencsésnek érzik magukat, hogy dolgozhattak rajta, és persze nem győzik várni, hogy folytassák a sorozatot.

A filmes cég egyébként több nagy film sorozat-adaptációját is bejelentette, ilyen lesz a Star Wars mellett a Szörny Rt. és a High School Musical szériája.

via Variety