Tényleg igaz: Doctor Strange bújt volna Vasember páncéljába a Bosszúállók: Végtelen háborúban!

Eddig csak rajzokat láthattunk, most Kevin Smith vallotta be: neki meg is mutatták a forgatási képeket.

A Bosszúállók: Végjáték egyértelműen a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt, a bevételi oldalt nézve pedig minden idők legtöbbet kaszáló blockbustere lett a maga szerény 2,79 milliárd dolláros bevételével. A film premierje előtt és után számos hír és érdekesség napvilágot látott, melyek közül a legizgalmasabbak mindig a kimaradt jelenetek voltak. Nem kevésbé volt népszerű a Végjáték testvérfilmje, a 2018-as Végtelen háború, amelyben Vasember páncélját az egyik jelenetben nem is Tony Stark (Robert Downey Jr.) viselte volna, hanem Doctor Strange (Benedict Cumberbatch)!

Concept artok erről korábban is voltak, most viszont Kevin Smith mesélt arról a Fatman on Batman című podcastjében, hogy amikor a film forgatókönyvírói, Christopher Markus és Stephen McFeely meglátogatták őt, akkor megmutatták neki a Vasember-páncélban feszítő Strange-et és a mágus vörös köpenyében lebegő Tonyt.

Kevin Smith így emlékezett vissza a műsorban, felidézve, hogy valóban keringett korábban olyan kép is, amin Tony Starkon volt a varázslóköpeny:

Volt már egy kép vagy videó, amin Robert Downey Jr. viselte a köpenyt, és ez jóval a Végtelen háború előtt jött ki, tehát biztosan leforgatták. Személy szerint is tudom, hogy így volt, mert amikor az írók eljöttek hozzám, és beszélgettünk, búcsúzóul azt mondták, mutatnak valamit. Elővettek egy telefont, és tényleg megmutatták nekünk [a Vasember-páncélos Strange-et], ami nem az a rajz volt, ami az interneten kering, ez sokkal vagányabb volt. Megmutatták a kib*szott Sherlockot a kib*szot Vasember-ruhában, ember! Azt a nyavalyás vasruhát viselte, Tony meg ott feszített mellette a köpenyben, én meg csak néztem, hogy MI A F*SZ?!? Aztán megmondták, hogy erről nem beszélhetünk senkinek. Iszonyú menő volt!

(via Movieweb & Cinemablend)