Tényleg lesz Deadwood mozifilm, minden szereplő visszatér benne

Az HBO egyszer már elkaszálta a világ legjobb westernsorozatát, most mégis feltámad a vadnyugat!

Az HBO már jóval a Westworld sikere előtt megpróbálkozott a western zsáner feltámasztásával, ám a Deadwood hiába volt jó sorozat, három évad után, 2006-ban elkaszálták. Túl drága volt epizódonként 6 millió dollárból felépíteni és benépesíteni egy egész vadnyugati díszletvárost, és a showrunner, David Milch is összekülönbözött néhány dologban az HBO-val. A rajongók szívében hagyott űrt viszont most egy mozifilmmel szeretné betölteni a csatorna, mivel a Westworld jó nézettségi mutatói bebizonyították, hogy a western műfaj nem halott, sőt, épp feltámadni készül!

A mozifilm forgatókönyvét most is Milch írja, a rendező pedig Daniel Minahan lesz, aki a sorozat négy epizódjában is közreműködött. A leghamarabb 2019-ben debütáló film 10 évvel a sorozat eseményei után fog játszódni, és az összes régi szereplő visszatér majd benne. Újra láthatjuk majd többek között a címbéli kisváros konok seriffjét, Seth Bullockot (Timothy Olyphant), aki megpróbál rendet tartani az aranyláz idején illegálisan felépült bűntanyán, és persze visszatér örök riválisa, a konspiráló kocsmatulajdonos, Al Swearengen (Ian McShane) is!

A színészek közül visszatér Molly Parker (Alma Ellsworth), Paula Malcomson (Trixie), John Hawkes (Sol Star), Anna Gunn (Martha Bullock), Dayton Callie (Charlie Utter), Brad Dourif (Doc Cochran), Robin Weigert (Calamity Jane), William Sanderson (E.B. Farnum), Kim Dickens (Joanie Stubbs) és Gerald McRaney (George Hearst). A sok ismert arc között lesz azért egy új szereplő is: egy Caroline nevű nő, akit Jade Pettyjohn fog alakítani. (via NME.com)