Timothy Huttont nemi erőszakkal vádolják

Az Oscar-díjas színész állítólag 1983-ban erőszakolt meg egy 14 éves lányt. Az áldozat most a többi hasonló ügy miatt állt elő a történetével.

A Halálos árnyék, a Francia csók, a Lépéselőnyben és a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatok sztárja (aki Átlagemberek című filmjéért Oscar-díjat is kapott) a Jégbefagyott ember című sci-fit forgatta Vancouverben, amikor az incidens történt. Az állítólagos áldozat, Sera Johnston azt állítja, két barátnőjével meghívták őket Hutton hotelszobájába, ahol a színész és az egyik barátja megerőszakolta.

Az eset után Hutton jogi képviselői 135 ezer dolláros fájdalomdíjat ajánlottak Johnstonnak, aki azonban nem fogadta el az összeget, mert megtudta, hogy így Hutton mentesülne minden felelősség alól. Végül 2019 novemberében a nő beadott egy panaszt a vancouveri rendőrségen a sztár ellen, és a nyomozás annak rendje és módja szerint el is indult, Kanadában ugyanis nem évül el a nemi erőszak.

Timothy Hutton 2016-ban. Forrás: Tibrina Hobson / FilmMagic / Getty Images

 

Hutton ügyvédei közleményben utasítják el a vádakat: szerintük ez egy nyilvánvalóan hamis, kitalált és becsületsértő állítás, ami kizárólag azért született, hogy pénzt zsaroljanak ki az ügyfelükből. A színész állítólag beszélt is az FBI-jal, és jelentette, hogy Johnston zsarolni próbálja. Az üggyel előálló BuzzFeed azonban beszélt több akkori szemtanúval, köztük a nő egyik barátnőjével és az édesanyjával is.

Az anya elmondta, hogy az eset után nőgyógyászhoz és egy pszichiáterhez is elvitte a lányát – utóbbival megvitatták annak a lehetőségét is, hogy a rendőrséghez forduljanak, de végül elvetették, mert szerintük csak rosszabb lett volna tőle a 14 éves gyerek helyzete. „Mindig nagyon csendes életet éltem. (…) De

folyamatosan ott motoszkált a fejemben, hogy ezt el kell mondanom az embereknek”

– nyilatkozta Sera Johnston. Timothy Hutton sorozatát, az Almost Familyt egyébként hétfőn néhány órával azután kaszálták el, hogy az ügy kipattant.


(via Consequence of Sound)