Tom Cruise ismét halálosan komolyan vette az akciósztárságot

Nem engedte, hogy dublőr csinálja a veszélyes helikopteres üldözést, ő maga repkedett.

Tom Cruise a jelek szerint annyira elhitte, hogy ő jelenleg a legnépszerűbb akciósztár Hollywoodban, hogy már kezd teljesen átlényegülni a Mission: Impossible-béli karakterévé, és a való életben is úgy viselkedik, mintha ő lenne a szuperügynök Ethan Hunt. Évek óta mindegyik Mission: Impossible-rész forgatásán alatt azzal borzolja a kedélyeket, hogy kaszkadőr nélkül vállal be akciójeleneteket – és ezt természetesen minden alkalommal felkapja a világsajtó. Gondoljunk csak a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolón ugrálásra a 4. rész forgatásán, vagy a repülőgép oldalába kapaszkodásra, amivel azokat is rávette, hogy megnézzenek egy Mission: Impossible 5-videót, akiket nem is érdekelt ez a franchise.

Természetesen a Mission: Impossible - Utóhatás sem készülhetett el úgy, hogy ne vállalt volna be valami halálosan veszélyes akciójelenetet, amit minden épeszű színész a kaszkadőrökre bízna. Tavaly a fél világ megnézte, ahogy kikenődött egy emeletes ház oldalán, miután elrontott egy ugrást (ezt megúszta bokatöréssel, de fél évig nem forgathatott), most pedig itt az újabb dilije:

ahelyett, hogy profi pilótákra bízott volna egy nyaktörő helikopteres üldözést, ő maga vitte látványosan dugóhúzóba az egyik gépet!

Az akcióját természetesen több kamera is rögzítette, ezekből rakott össze most a stáb egy izgalmas werkvideót, hogy ezzel is promózzák a nyári filmpremiert:

Itt elhangzik többek között az, hogy Cruise mindössze 3 hónap alatt szedett össze annyi tudást a pilótaképzésen, amennyivel mindezt meg tudta csinálni, és ez már önmagában példa nélküli. 2:17-nél pedig kiderül, hogy mennyire ideges volt a másik helikopterben ülő rendező, Christopher McQuarrie, de erre Tom Cruise csak annyit válaszolt kajánul, hogy „akkor meg is van a címlapsztori”. Hát nem igaza lett?