Tom Cruise-nak Harrison Ford a példaképe: 80 évesen is Mission: Impossible-filmeket akar forgatni

A 61 éves sztár megirigyelte, hogy a kollégája még ennyi idősen is visszatért az Indiana Jones franchise-hoz.

Harrison Fordot épp mostanság láthatjuk Indy szerepében a franchise ötödik részében, az Indiana Jones és a sors tárcsájában, ami néhány héttel azelőtt került a mozikba, hogy Ford betöltötte volna a 81-et. Tom Cruise egy friss interjújában meg is említette: reméli, ugyanilyen hosszú életű karrierje lesz neki is, és még 80 évesen is visszatérhet Ethan Hunt szerepében a Paramount stúdió lassan 30 éve készülő Mission: Impossible-filmjeiben.

Cruise, aki pont a napokban, július 3-án lett 61(!) éves, a The Sydney Morning Heraldnak nyilatkozta azt a hamarosan nálunk is mozikba kerülő Mission: Impossible - Leszámolás - Első rész kapcsán, hogy addig szeretné folytatni ezt a franchise-t, amíg el nem éri ő is kollégája életkorát:

Harrison Ford egy legenda. Van még 20 évem, hogy utolérjem őt. Remélem, hogy addig készíthetem a Mission: Impossible-filmeket, amíg el nem érem azt az életkort, amit ő.

 

Forrás: UIP-Duna Film

 

Cruise-t az idei nagy nyári sikerfilmekről, az új Mission: Impossible nagy riválisának szánt a Barbie-ról és az Oppenheimerről is kifaggatták. A sztár bevallotta, hogy valójában még nem látta egyiket sem,  de azt tervezi, hogy már a nyitóhétvégén megtekinti mindkettőt:

Úgy nőttem fel, hogy filmeket a nagy vásznon néztem. Én is így csinálok filmeket, szeretem ezt az élményt. Magával ragadó dolog, és az, hogy [a mozi] közösségként és iparágként is létezik még, nagyon fontos nekem. Még mindig járok moziba. A Barbie-t és az Oppenheimer-t is meg akarom nézni a nyitóhétvégén, pénteken az Oppenheimert, aztán szombaton a Barbie-t.

A 61 éves Cruise-ról köztudott, hogy a kaszkadőrmutatványai során inkább saját maga csinál meg mindent, mintsem hogy egy csapat dublőrt kérjen meg arra, hogy végezzék el helyette a munka dandárját. Az alábbi jelenet a 2015-ös Mission: Impossible - Titkos nemzet híres-hírhedt repülőgépbe kapaszkodós jelenetének kulisszatitkaiba enged bepillantást:

tényleg felszállt a gép az oldalán lógó Tom Cruise-zal, csak a digitális utómunka során kiradíroztak pár kötelet a képből...

 

(via Variety & Unilad)