Tom Cruise személyesen próbálja megfúrni az Oppenheimert

Nem örül neki, hogy Nolan filmje kiszorítja a Mission: Impossible új részét az IMAX-mozikból.

Július 20-án egyszerre kerül mozikba a Barbie (Warner Bros.) és az Oppenheimer (Universal), de lehet, hogy nem ez lesz a nyár legnagyobb csatája, mert Christopher Nolan trónjára egy 10 nappal korábban induló film, illetve maga Tom Cruise jelent igazi fenyegetést.

A színész ugyanis a Puck értesülései szerint személyesen hívta fel a rivális stúdiók vezetőit és a mozihálózatok üzemeltetőit, hogy meggyőzze őket arról, mondjanak le azokról a PLF (nagy formátumú prémium) vásznakról, amelyeken az Oppenheimert tervezték vetíteni, és helyette az M:I 7-et mutassák be. A tét nemcsak az, hogy minél nagyobb vásznon láthassák a rajongók a filmet, de az IMAX-felár miatt milliós nagyságrendben nőhetne így a jegybevétel.

A Nolan-féle Oppenheimer három hétig az összes IMAX vásznat elfoglalja Észak-Amerikában, és ezzel a Mission: Impossible új részét kiszorítja onnan. (Az M:I 7-el ellentétben az Oppenheimert teljes egészében IMAX nagy formátumú kamerákkal forgatták.)

A Universal és Christopher Nolan még 2021 októberében - amikor a stúdió bejelentette a film tervét - a 2023. július 21-i dátumot lőtte be. Nolan pedig már régóta ragaszkodik a július harmadik péntekje iránt, a 2008-as A sötét lovag óta mindig erre a napra időzíti a bemutatóit.

Az IMAX képviselője az IndieWire-nek elmondta, hogy teljes mértékben elkötelezettek a háromhetes Oppenheimer-terv mellett, amely az IMAX világszerte összesen 1700 terméből körülbelül 1550-et jelent. Ilyen hosszú periódusra ritkán adják oda a teljes IMAX-kapacitást, bár a cég előnyben részesíti a saját kameráival forgatott filmeket. Az Avatar: A víz útja tavaly decembertől nyolc héten át futott az IMAX vásznain, míg a Dűne első része 2021-ben három hetet kapott.

Arról, hogy miért fontos Nolannek az IMAX, ma már írtunk egy külön cikkben.

Christopher Nolan elárulta, hová kell ülni a moziban

Természetesen a nézőtérre, de nem mindegy, hogy melyik sorba.

Még több Nolan

 

Via: IndieWire