Tom Hanks volt az idei Golden Globe sztárja

A szimpatikus színész nagyon vicces arcokat vágott a házigazda, Ricky Gervais polgárpukkasztó poénjai közben. Ráadásul nagyon rokonszenves módon még az érzelmei is elragadták a köszönőbeszéde alatt.

Tom Hanks egyrészt mint a legjobb mellékszereplő kategória egyik jelöltje volt jelen a vasárnap éjjeli gálán Egy kivételes barát című filmjével, másrészt ő kapta idén a Golden Globe Cecil B. DeMille-ről elnevezett életműdíját. S habár a mellékszereplők közt nem az ő Fred Rogers alakítása lett a nyerő, hanem Brad Pitt diadalmaskodott a Volt egyszer egy… Hollywooddal, Hanksnek köszönhetjük az est legemlékezetesebb pillanatait.

Ahogy arról mi is írtunk már, idén, immár ötödjére a szókimondó brit komikus, Ricky Gervais volt a gála házigazdája, aki ezúttal sem fogta vissza magát, és durvábbnál durvább poénokat sütött el nyitó monológjában. Gervais többek közt a börtönviselt Felicity Huffmanen, a szerinte Baby Yodára emlékeztető Joe Pescin, a pedofil pápákon és a Macskák című bukott filmmusicalen élcelődött (a Variety cikkében végigszaladhatunk a legütősebb tréfákon), végül en bloc elküldte a fenébe az összes sztárt azzal, hogy ne képzeljenek magukról túl sokat, és „ha nyernek egy díjat, ne akarjanak politikai hitvallást tenni, köszönjék meg az ügynöküknek és istennek, és húzzanak”.

Gervais meglehetősen sértő szavai közben viszont Hanks elképesztően vicces fejeket vágott: a sztár nem igyekezett pókerarcot erőltetni magára, eléggé kiültek az arcára az érzelmei, és a legmókásabb arckifejezése (amikor olyan arcot vág, mint egy bölcs öreg teknős, aki egyáltalán nem helyesli a mondottakat) villámgyorsan mémmé is vált. A Twitteren többen is megosztották, hogy a színész sokuk véleményét kifejezte ezzel az arccal, valaki pedig egy vicces klipet is gyártott, a Crash Test Dummies Mmm Mmm Mmm Mmm című dalát a Gervaist hallgató Hanks feje alá keverve.

De a színésznek nem ez volt az egyetlen emlékezetes megnyilvánulása a Golden Globe-gála során. Amikor átvette a fent már említett életműdíjat, megrohanták az érzelmei, és egy kicsit elsírta magát, amikor megköszönte a díjat a családjának (gyerekeinek és feleségének, Rita Wilsonnak). Ezzel a mélyen emberi gesztussal pedig Tom Hanks fej fej mellett áll „a legszimpatikusabb sztár” versenyben Keanu Reevesszel.


(via Uproxx, Variety)