Tovább nyerészkednek Amy Winehouse-on

Hivatalosan is megkezdődtek az elhunyt énekesnőről szóló életrajzi film munkálatai – a családja részvételével.

A projekt a néhai sztár apja és hagyatékának kezelője, Mitch Winehouse vezetésével zajlik, aki egyúttal a film executive producere is lesz. A férfi – aki korábban nyilvánosan bírálta a 2015-ben bemutatott, később Oscar-díjat nyert Amy: Az Amy Winehouse-sztori című dokumentumfilmet – most kijelentette, milyen fontos, hogy a megfelelő emberek készítsék el az alkotást.

Ennek megfelelően a család azt sem bánja, ha a főszerepet játszó színésznő teljesen ismeretlen – az a lényeg, hogy hasonlítson Winehouse-ra egy kicsit külsőleg, és fel tudja idézni, milyen vicces, tehetséges, elbűvölő és rettenetes volt egyszerre.

Forrás: Gareth Cattermole / Getty Images

 

A film producerei a Monumental Pictures vezetői, Alison Owen és Debra Hayward lesznek, Amy Winehouse életét pedig a Mr. Tűsarok című zenés vígjáték írója, Geoff Deane írja vászonra. A forgatás 2019-ben kezdődik.

A produkció bevételéből az Amy Winehouse Alapítvány is részesedik, így segíteni tudnak majd azokon, akik az énekesnőhöz hasonló szenvedélybetegségben szenvednek. Nem ez lesz egyébként mostanában az alapítvány egyetlen bevétele: pár napja érkezett a hír, hogy 2019-ben indul az a világ körüli turné, melynek keretében a sztár hologram mása fog „fellépni”.


(via DigitalSpy)