Tudod, mi a baj a Taxisofőrrel?

Semmi – hangzik a frappáns válasz. És Fran Lebowitz, a rendező, Martin Scorsese egyik jó barátja ezt tényleg így gondolja. Nem úgy maga Scorsese.

Lebowitz (akinek a direktorral közös, New Yorkról szóló dokusorozatáról mi is írtunk korábban) nemrégiben azt mesélte egy interjúban, hogy az alkotó még a nemrég lezajlott forgatáson is felemlegette a dolgot, annyira nem elégedett a munkájával.

„Marty sosem érzi úgy, hogy kész lenne, szóval a vágás nagyon sokáig tart nála. Biztos vagyok benne, hogy ha engedték volna, még a mai napig a Taxisofőrt vágná. Szóval még mindig nagyon dühös.

Számtalanszor elmondta nekem: »Tudod, mi az, ami tönkreteszi a Taxisofőrt? A vörös szín. A stúdiótól nem kaptam elég pénzt, hogy korrigáljam a színkeverésnél, ezért olyan szörnyű.«


Én meg erre mindig azt mondtam neki, hogy

tudod, mi a baj a Taxisofőrrel, Marty? Semmi”

– mesélte Lebowitz. Az írónő (akinek évtizedek óta nem jelennek meg könyvei, így előadásai és megnyilvánulásai miatt jobban illik rá a közbeszélő titulus) az interjúban beszélt a rendezőhöz fűződő barátságáról is.

„A barátságban számomra nagyon fontos szerepe van a kémiának. Na nem erotikus módon. Sem Marty, sem én nem emlékszünk rá, pontosan mikor és hol találkoztunk. De egy idő után észrevettem, hogy azokon a partikon, ahol ő is ott van, végig csak vele beszélgetek” – árulta el Lebowitz, aki ezt a témát egyébként már a Mintha egy városban lennél című szériában is érintette. A sorozatot (nem csak emiatt) mindenképpen javasoljuk megtekintésre.


(via IndieWire)

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu