Tudod, mi a baj a Taxisofőrrel?

Semmi – hangzik a frappáns válasz. És Fran Lebowitz, a rendező, Martin Scorsese egyik jó barátja ezt tényleg így gondolja. Nem úgy maga Scorsese.

Lebowitz (akinek a direktorral közös, New Yorkról szóló dokusorozatáról mi is írtunk korábban) nemrégiben azt mesélte egy interjúban, hogy az alkotó még a nemrég lezajlott forgatáson is felemlegette a dolgot, annyira nem elégedett a munkájával.

„Marty sosem érzi úgy, hogy kész lenne, szóval a vágás nagyon sokáig tart nála. Biztos vagyok benne, hogy ha engedték volna, még a mai napig a Taxisofőrt vágná. Szóval még mindig nagyon dühös.

Számtalanszor elmondta nekem: »Tudod, mi az, ami tönkreteszi a Taxisofőrt? A vörös szín. A stúdiótól nem kaptam elég pénzt, hogy korrigáljam a színkeverésnél, ezért olyan szörnyű.«


Én meg erre mindig azt mondtam neki, hogy

tudod, mi a baj a Taxisofőrrel, Marty? Semmi”

– mesélte Lebowitz. Az írónő (akinek évtizedek óta nem jelennek meg könyvei, így előadásai és megnyilvánulásai miatt jobban illik rá a közbeszélő titulus) az interjúban beszélt a rendezőhöz fűződő barátságáról is.

„A barátságban számomra nagyon fontos szerepe van a kémiának. Na nem erotikus módon. Sem Marty, sem én nem emlékszünk rá, pontosan mikor és hol találkoztunk. De egy idő után észrevettem, hogy azokon a partikon, ahol ő is ott van, végig csak vele beszélgetek” – árulta el Lebowitz, aki ezt a témát egyébként már a Mintha egy városban lennél című szériában is érintette. A sorozatot (nem csak emiatt) mindenképpen javasoljuk megtekintésre.


(via IndieWire)