Túl kemény volt A Birodalom visszavág eredeti befejezése

Pótforgatás lett a megoldás. Erről Mark Hamill beszélt a Twitteren.

Bár vannak bennük ijesztő dolgok, a Star Wars-filmek családbarátnak minősülnek. A messzi-messzi galaxis sötétebb oldalát talán az 1980-as A Birodalom visszavág villantotta fel a legjobban, hiszen feldobta az a lehetőséget, hogy a végén talán nem mindig a jófiúk győzedelmeskednek. A Birodalom visszavág végén ugyanis Han Solót karbonitba fagyasztják, és elrabolja a fejvadász Boba Fett, Luke Skywalker pedig alul marad Darth Vaderrel szemben, és még a kezét is elveszíti. Plusz kiderül, hogy a hős valójában a főgonosz fia.

A stúdió fejeseit azonban aggasztotta a film utolsó pillanatainak hangvétele, és egy extra jelenetet szorgalmaztak, hogy "megnyugtassák a nézőket", hogy hőseink számára nincs minden veszve.

Hamill nemrég a Twitteren megerősítette ezt a régóta keringő pletykát. Amikor megkérdezték, hogy a Birodalom visszavág utolsó jelenete újraforgatás volt-e, Hamill tisztázta, hogy "nem 'újraforgatás' volt, hanem egy teljesen új, hozzáadott jelenet", amelyet négy hónappal a forgatás befejezése után vettek le. Az ok: a stúdiót "aggasztotta a lehangoló befejezés és a főszereplők totális veresége, ezért fel akarták villantani a remény és a megújulás ígéretét, hogy megnyugtassák a közönséget".

A szóban forgó jelenetben Luke, Leia, C-3P0 és R2-D2 a Bespinen történt események után újra együtt vannak a hajó orvosi szobájában. Luke kipróbálja új robotkezét, miközben ő és Leia Lando Calrissian és Chewbacca társaságában tervet eszel ki, hogy megmentsék Han Solót a karbonitbörtönből.

A legtöbb rajongó kedveli ezt a jelenetet, így talán kijelenthető, hogy a stúdió egyértelműen jó döntést hozott.

A Birodalom visszavág fináléját (mármint a betoldottat) azonban még módosítani kellett egyszer George Lucas kérésére, már azt követően, hogy a mozik vetíteni kezdték a filmet! Erről itt írtunk.

via: Mentalfloss