Tűsarkúban menekül a T-rex elől, mert csak - Filmes hülyeségek

Összeszedtünk néhány esetet, amikor a színészek nem hajlottak kompromisszumra, hanem ragaszkodtak a saját elképzeléseikhez. Néha bejött a dolog, néha nem.

Jurassic World

Nem lett túl jó már a Jurassic World első része sem, de az a bizonyos tűsarkú a film minden balfékségén túltesz - még mémeket is gyártottak az öregecske t-rex elől tűsarkúban menekülő Bryce Dallas Howard karakterével. Senkinek sem jutott eszébe, hogy a feltámasztott dinoszauruszok, a jószándékú t-rex, az idomított velociraptorok ellenére ez a jelenet a film legnagyobb ökörsége? Dehogynem. Colin Trevorrow rendező tisztában volt vele, hogy nem valami jó ötlet, és hiába győzködte a szímésznőt, az  ragaszkodott a tűsarkúhoz, bár nem indokolta meg, miért. Trevorrow gyanította, hogy Howard szerint egy cipőcsere talán tompította volna a karakter nőiességét, és abszurditása ellenére tiszteletben tartotta a követelését.

 

Ponyvaregény

Tarantino eredeti elképzelése szerint Jules terebélyes afrofrizurát viselt volna, de a lánynak, akit megbíztak a paróka beszerzésével, fogalma sem volt arról, milyen is egy olyan tisztességes hajzat, így a filmben látható rövidebb fazont vette meg. Samuel L. Jackson először lázadozott, majd idővel rájött, hogy a paróka tökéletesen passzol a bérgyilkos személyiségéhez.

 

A múmia

Tom Cruise nagy hatalommal bíró személy Hollywoodban, és ha csatlakozik egy projekthez, általában ragaszkodik az erős kreatív kontrollhoz. A múmia esetében is így történt: beleszólhatott a forgatókönyvbe, a forgatásba, az utómunkába, a marketingbe, azaz mindenbe, sőt, még a bemutató dátumát illetően is komoly döntési joga volt - ő akarta, hogy nyárra időzítsék a filmet. Később többen is Cruise-t okolták a csúfos bukásért. Eredetileg ő és a címszereplő rém ugyanannyi játékidőt kaptak volna, de Cruise kiharcolta, hogy a karaktere sokkal többet legyen a vásznon.

 

Holtodiglan

A film egyik jelenetében Ben Affleck egy baseballsapkával igyekszik kevésbé felismerhetővé tenni magát, és ez az aprócska részlet komoly vitát váltott ki a színész és David Fincher között. A rendező úgy vélte, hogy (valamiért) jót tenne a filmnek, ha a Yankees logója virítana a sapkán, Affleck azonban Red Sox rajongó, így kijelentette, hogy bár művészként és emberként is tiszteli Finchert, és bármit megtenne érte, de ezt azért nem. Végül kompromisszumot kötöttek, és a filmben a New York Mets sapkája látható.

 

Kígyók a fedélzeten

Samuel L. Jackson a címe miatt akart szerepelni ebben a zseniális ZS-filmben, és amikor a producerek meg akarták változtatni a meglehetősen sótlan Pacific Flight 121-re, nem engedte nekik, mondván, ennél hülyébb címet keresve sem találhattak volna. Azt is szerette volna, ha jóval többet káromkodnának a szereplők. A stúdió végül fejet hajtott, és az eredeti tervekkel ellentétben feljebb tolták a korhatárt - szerencsére.

(Forrás: Bright Side)