Új felvételek kerültek elő a Rust forgatásán lövöldöző Alec Baldwinról

A színész a felvételeken amiatt aggódik, hogy biztonságos-e a fegyver.

Ahogy arról korábban a PORT.hu is részletesen beszámolt, Alec Baldwin 2021 októberében, a Rust című western forgatásán véletlenül elsütött egy nem megfelelően előkészített kellékpisztolyt, és az éles lövedék eltalálta a film 42 éves operatőrét, Halyna Hutchinst, aki később belehalt a sérülésbe. Rajta kívül a rendező, Joel Souza is megsérült a lövéstől.  

A 65 éves színész ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, amelyet 2023 áprilisában ejtettek, idén októberben azonban az új-mexikói ügyészek újra vádat emelnének Baldwin ellen, arra hivatkozva, hogy "további tények kerültek napvilágra" a forgatási balesettel kapcsolatban.

November 15-én az NBC News megszerezte és közzétette azokat az eddig nem látott felvételeket, amelyeken a színész fegyverrel lövöldözik a jelenetekre készülve.

Az öt videó egyikén az látható, hogy Baldwin hanyatt fekszik a földön, kezében egy kellékpisztollyal, miközben azt mondja valakinek, hogy "menjen a kamera másik oldalára", mert

nem akarok felétek lőni".

Egy másik felvételen Baldwin megállítja a forgatást, hogy ellenőrizze a stáb biztonságát, mivel úgy tűnik, aggódik az ösvény meredeksége miatt, és azt javasolja, hogy az út egy biztonságosabb részét használják. Egy másik felvételen hallható, ahogy többször megkérdezi az operatőrt, hogy "Jól vagy?", miután a földre zuhantak.

Ezek azok a videók, amelyeket a különleges ügyészek még az év elején kértek be a Rust Movie Productions LLC-től. Az NBC Newsnak egy, az ügyet ismerő forrás azt mondta, hogy az ügyészek végül csak októberben kapták meg a videókat.

Forrás: Rust Production

 

Amennyiben Baldwint elítélik, 18 hónap börtönbüntetésre számíthat.

Mary Marlowe Sommer új-mexikói kerületi bírónő 2024-re tűzte ki a Rust fegyvermesterének, a gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Hannah Gutierrez-Reednek a tárgyalását, aki ártatlannak vallotta magát.

Eközben a Rust forgatása folytatódott az operatőr özvegyével, Matthew Hutchinsszal kötött megállapodás értelmében, aki így az executive produceri címet kapta meg.

Via: The Independent