Újabb nagyágyúval bővült a Dűne-reboot stábja

Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet és Dave Bautista mellé még egy élvonalbeli sztár csatlakozott.

Már 2016 óta tudni lehet, hogy a Legendary stúdió rebootolni akarja a Dűnét, sőt egész, több filmből álló franchise-t szeretnének építeni rá. Frank Herbert 1965-ös sci-fi regényének megfilmesítésébe több nagy alkotó bicskája is beletört már: az elkészült művek közül a legismertebb David Lynch grandiózus buktája, de épp annyira híresek a meg nem valósult projektek (minderről részletesebben itt írtunk korábban).

Az érkező első film rendezője a Felperzselt föld, a Fogságban, a Sicario – A bérgyilkos, az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 direktoraként ismert kanadai Denis Villeneuve, aki olyan sztárokkal dolgozik majd együtt, mint Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Timothée Chalamet (a főhős, Paul Atreides) és Dave Bautista (az egyik gonosz figura, Glossu Rabban szerepében).

Hozzájuk csatlakozott most a svéd világsztár, Stellan Skarsgård, aki a főgonoszt, Harkonnen bárót (Bautista karakterének nagybátyját) alakítja majd. A sztori szerint a távoli jövőben járunk, ahol a legértékesebb anyag a világegyetemben a „fűszer-melanzs”, ami egyetlen bolygón lelhető fel, a népe által Dűnének nevezett Arrakison.

Arrakist egész addig az Atreides nemesi ház birtokolta, amíg a gonosz Harkonnenek el nem hódították tőlük, ezért Paul Atreides lázadást robbant ki, hogy visszaszerezze családja számára a bolygót. Ennek során pedig feltárul a politika, a vallás, illetve az embernek a természethez fűződő viszonya is.


(via The Wrap)