Újabb Stephen King-adaptációra készül a nagysikerű Az 1-2 rendezője!

Andy Muschietti és Barbara Muschietti Az átkozott út című regényt is filmre vinnék.

Azt hittétek, kedves Port.hu-olvasók, hogy augusztusban nem fognak új Stephen King-adaptációt bejelenteni? Ennél nagyobbat nem is tévedhettetek volna! Még be sem mutatták ugyanis az Az: Második fejezetet, de a rendező, Andy Muschietti és a producer, Barbara Muschietti (aki a rendező testvére) bejelentettek egy újabb filmtervet: jön a Roadwork, aminek a regényváltozata itthon Az átkozott út címmel jelent meg pár éve az Európa Kiadó gondozásában. Íme a fülszöveg:

A jogos harag vége rendszerint gyilkosság… vagy valami annál is rosszabb. Bart Dawes húsz éve lakik ugyanabban a házban, itt szerelmeskedett először a feleségével, itt játszott a kisfiával… Most a kisvároson át új utat építenek, és ez előbb a munkahelyét, majd az otthonát fenyegeti. Bart azonban nem hagyja magát – az útépítő céggel, sőt az egész világgal szembeszáll, hogy megvédje az életét: azt az egyetlen életet, amelyben megtalálta törékeny boldogságát. Az 1970-es években játszódó történet vége teljes összeomlás; a kisvárosban, mely a modernizáció útjára lépne, végül kő kövön nem marad.

Stephen King ezt a korai regényét még Richard Bachman néven jelentette meg, 1981-ben. A kötet egy átlagember kiúttalan küzdelmének szívszorító története, de King ebben sem tagadta meg önmagát: itt is elszabadul a pokol a hatalmas erőkkel szemben tehetetlen gyönge ember meggyötört idegrendszerében, és a külvilágban egyaránt! A filmváltozat rendezője Pablo Trapero lesz, a Muschietti testvérek aktív produceri közreműködésével. (via Slashfilm)