Újabb sztár bojkottálja Woody Allent

Michael Caine soha többé nem dolgozik a gyerekmolesztálással vádolt rendezővel.

Egyre nő azon színészek listája, akik a jövőben professzionális viszonyt sem hajlandóak ápolni a sztárdirektorral, akiről saját nevelt lánya, Dylan Farrow állítja, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatta. Colin Firth, Greta Gerwig, Rachel Brosnahan, Mira Sorvino, Rebecca Hall és Timothée Chalamet mellé most Michael Caine is csatlakozott.

Michael Caine Barbara Hershey-vel a Hannah és nővéreiben. Forrás: port



A veterán sztár a The Guardiannek adott interjúban mesélte el, hogy letaglózták Dylan Farrow állításai, ezért a jövőben semmiféle projektre nem fog aláírni Allennel. Ez azért is különösen erős állítás Caine részéről, hiszen

annak idején a rendező 1986-os filmjében, a Hannah és nővéreiben nyújtott alakításáért nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díját.

„Én vagyok az egyik pártfogója az NSPCC nevű szervezetnek (egy, a gyermekekkel szembeni kegyetlenségek megelőzéséért dolgozó társaságnak), és nagyon határozott nézeteim vannak a pedofíliát illetően” – magyarázta a színész.

„Nagyon nehéz ebbe beletörődnöm, mert szeretem Woodyt, és csodálatos időt töltöttünk együtt. Sőt én voltam az, aki bemutatta Mia Farrow-nak.

Nem bántam meg a közös munkát, amiben teljesen jóhiszeműen vettem részt. De soha többé nem dolgoznék vele, soha” – tette hozzá.

Mia Farrow és Woody Allen a Hannah és nővéreiben. Forrás: port

 

Nem mindenki fordult el egyébként Woody Allentől: régi barátja és kollégája, Diane Keaton például Twitter-bejegyzésben védte meg. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy akár igazat mond Dylan Farrow, akár nem,

az esetről már 2014 óta tudni lehet, akkor kapott ugyanis először szélesebb nyilvánosságot.

A színészek tehát már akkor elhatárolódhattak volna Allentől, sőt olyan is van, aki már az ügy kirobbanása óta dolgozott vele, így szolidaritás helyett a bojkott sokkal inkább tűnik a #MeToo mozgalom kihasználásának és önfényezésnek.

 


(via Vulture)