Újra kinyit több magyar mozi

Június 20-tól újból üzemel három budapesti és egy vidéki mozi, egy további vidéki helyszínen már 19-től vetítenek, valahol hétfőn csatlakoznak, és a fővárosi Művész artmozi is nagyon készül.

Habár még nem jelent meg külön rendelet a szabályozásról, a veszélyhelyzet végének kihirdetését több hazai mozi is úgy értelmezte, hogy korlátozás nélkül újra lehet nyitni a létesítményeket. Így tesz ezért június 20-tól a Mi Mozink csapatának három helyszíne, a Lurdy, az Óbuda és a tatabányai Vértes Centerben üzemelő mozi.

Az említett helyeken olyan filmekre válthatunk jegyet, mint a január 16-án bemutatott Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk, a január 30-i Úriemberek, a február 13-i A vágyak szigete, illetve a február 27-i A láthatatlan ember című horrorok vagy a közvetlenül a veszélyhelyzet kihirdetése előtt műsorra került Bloodshot.


Az országban elsőként viszont a szolnoki TISZApART mozi nyitott ki újra, 99 nap karantén után (amit büszkén hirdetnek is Facebook oldalukon). A hely jellegénél fogva itt láthatunk művészfilmeket is, például a közvetlenül a kijárási tilalom bevezetése előtt épp csak bemutatott Nyomorultakat vagy egy filmklub keretében a Boldog időket, de ők is elővesznek januári bemutatókat, például a Kisasszonyokat.

Június 22-én, 15 órakor újra megnyitja kapuját Magyarország rangidős filmszínháza, az
idén 100 éves Belvárosi Mozi (bár a neten elérhető műsoruk alapján csak 24-én vetítenek először filmet, az Ailo – Egy kis rénszarvas nagy utazását). Ígéretük szerint izgalmas időszak várja a szegedi mozirajongókat: a nyitást júliusban a VR Élménytár indulása követi, szeptemberben pedig, ha minden jól megy, jöhet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál és az ikonikus intézmény századik születésnapja is.

A budapesti Sugár mozi ezzel szemben nem vár őszig: 20-án rögtön egy tömegrendezvénnyel indítanak. 24-ig tartó Moziünnepük keretében mindössze 790 forintos jegyáron csábítanak minél több embert a helyszínre, akiket az első két napon ajándék pezsgővel is várnak. A főváros egyik legnépszerűbb artmozijáról, a Művészről egyelőre csak annyit tudni, hogy már nagyon készülnek a nyitásra: minderről fotót is raktak ki a Facebookra, ám egy kommentben feltett látogatói kérdésre még nem tudták megmondani, mikor lesz a nagy nap. A többi mozi újranyitásáról (köztük például a legnagyobb mozihálózat, a Cinema City helyszíneiről) egyelőre nincs hír.


FRISSÍTÉS! Cikkünk megjelenése után érkezett a közlemény a Budapest Filmtől, amelynek értelmében a veszélyhelyzet megszüntetése után, június 25-én, azaz jövő héten csütörtökön a mozijaik kitárják kapuikat: aznaptól a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetít, s nagy örömmel várja vissza közönségét. A járványhelyzet utáni első műsorhét programja június 22-én, hétfőn kerül fel az artmozi.hu-ra és a mozik honlapjára, s az internetes jegyelővét is innentől indul. A Távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetít tovább.

FRISSÍTÉS 2.: Június 25-én kinyitja kapuit a Cirko-Gejzír is, ahol szintén korlátozások nélkül mozizhatnak majd a nézők, de a mozi munkatársai maszkban fogadják a közönséget, lesz kézfertőtlenítő, rendszeres fertőtlenítő takarítás, illetve a mozi légkondicionáló berendezése is kintről fújja be a friss levegőt. A Pólus Mozi 100 napos szünet után június 26-án nyit, extra kedvezményekkel. Részletes műsoruk június 23-án, 10 órától látható honlapjukon: ekkortól indul újra az online jegyvásárlás és a helyszíni jegyautomata működése is.

FRISSÍTÉS 3.: A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház július 1-jén nyílik újra. Az első napon náluk A művészet templomai: Gauguin Tahitin című ismeretterjesztő film, az Emma és az Élősködők lesz látható. A többi mozi akciójával szemben itt kicsit emelni kényszerültek az árakon (a normál helyár 1600-ról 1700 forintra emelkedik, és ehhez hasonlóan a különféle kedvezményes jegyek is 100-100 forinttal lesznek drágábbak).