Ütősnek ígérkezik a Szemfényvesztők 3.

Ugyanis nem más írta a forgatókönyvét, mint az Amerikai botrány című filmért Oscar-díjra jelölt Eric Warren Singer. Várjuk!

A forgatókönyvíró maga kereste meg a Lionsgate-et az ötletével, ami annyira megtetszett a stúdió fejeseinek, hogy azonnal neki adták a projektet. „Ericet mindig is lenyűgözte az illúzió és megtévesztés művészetének minden formája, és

egy olyan kiváló sztorival keresett meg minket, ami a Szemfényvesztők mitológiáját és ezzel együtt a Négy Lovas visszatérését egy új szintre emeli”

– nyilatkozta Nathan Kahane, a Lionsgate elnöke.

„A Szemfényvesztők franchise arra épül, hogy meglepje és találgatásra buzdítsa a közönséget. Minden jó bűvész tudja, hogy nem adhatod elő mindig ugyanazokat a trükköket. És Eric és illuzionistacsapata valami nagyon különlegeset húzott elő az ingujjából az új filmre” – tette hozzá (az illuzionistacsapattal minden bizonnyal a bűvész tanácsadókra célzott, akik ezúttal Jonathan Bayme és cége, a Theory 11).

Jesse Eisenberg a Szemfényvesztők 2-ben. Forrás: Freeman Film

 

Singer filmje a Szemfényvesztők franchise harmadik darabja lesz. A korábbi két rész világszerte 687 millió dolláros bevételt termelt. Az első és második filmben olyan sztárok szerepeltek, mint Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco és Morgan Freeman, akik várhatóan az új részben is benne lesznek, de az alkotói ígéret szerint új központi karaktereket is bevezetnek majd.

Eric Warren Singer eddigi legkiemelkedőbb munkája az Amerikai botrány forgatókönyve, amit David O. Russell rendezővel közösen írt, és Oscar-díjra jelölték érte. De ő az egyik forgatókönyvírója a közelgő Top Gun folytatásnak, és ő írta A bűn árfolyama és A bátrak scciptjét is.


(via Deadline)