Val Kilmer földhöz vágott egy színésznőt a Doors-film meghallgatásán

Caitlin O’Heaney, megszegte titoktartási szerződését, és nyilatkozott az esetről a Buzzfeednek.

Caitlin O’Heaney a női főszereplő, Patricia Kennealy karakterére jelentkezett, és a meghallgatáson, ahol egy veszekedést kellett eljátszania, a verbális inzultus hirtelen fizikaiba csapott át, vagyis Val Kilmer, aki egyébként Jim Morrisont játszotta, nagy erővel lerántotta a színésznőt a földre.


„Amikor a szobába értem, Val Kilmer felkapott, megrángatott, és aztán a földre dobott. Stone (Oliver Stone, a film rendezője – a szerk.) meg csak állt ott, és végig röhögött.”


A színésznő egy hónappal később jelentette az ügyet a rendőrségnek, végül megállapodott a filmet gyártó céggel, hogy fizetnek neki 24.500 dollárt (6,5 millió forint), ami mai értéken számolva nagyjából 49.000 dollárnak felel meg (majdnem 13 millió forint). Elmondása szerint az összegből csak 8000 dollárt kapott kézhez.

O’Heaney most azért törte meg a csendet, és azért szegte meg a titoktartási szerződést, hogy megmutassa, Hollywoodban arra használják ezeket a szerződéseket, hogy befogják vele a nők száját, és ne tudódjon ki, mi folyik a filmiparban, ahol a hatalommal rendelkezők bármit megtehetnek.


„A nők most összejöttek, és kimondják, nem sz*roztok velünk. Végre van önbizalmam, hogy beszéljek erről. Túl sokáig tartottam a szám.”


Norman Oberstein, Kilmer és Stone ügyvédje elmondta a Buzzfeednek, hogy nem lenne szerencsés, ha ezt a történetet összemosnák a Weinstein-botránnyal, ahol több áldozattal szintén titoktartási szerződést írattak alá. Az ügyvéd szerint a Doors-eset egy munkahelyi „malőr” volt, amivel a film casting directora, Risa Bramon Garcia is egyetért.

via Vulture.com