Valahogy így kell videójátékhoz előzetest rendezni!

A zseniális Kong: Koponya sziget rendezője megmutatta, hogyan kell egy régi/új videójátékhoz olyan trailert csinálni, amitől minden rajongó menten elalél, de ami a beavatatlanok számára is egy élmény.

Destiny 2

Tudom, hogy nem mindenki osztja ezt a véleményt, de szerintem a Kong: Koponya-sziget volt az év egyik legjobb filmje, és a King Kong legendát egészen új megközelítésből feldolgozó rendező, Jordan Vogt-Roberts egy csapásra a legnagyobbak közé került. Fel is kérték Hideo Kojima játéksorozata, a Metal Gear Solid filmverziójának elkészítésére, de most nem ezzel került be a hírekbe. Vogt-Roberts pár napja már elpöttyentette Twitter-oldalán, hogy hamarosan valami teljesen új dologgal jelentkezik, és sejtelmesen csak annyit tett hozzá, hogy három olyan dolog is lesz benne, amit ő személyesen is imád: sci-fi, videójáték és szülővárosa, Detroit. Nem kell tovább találgatni, miről lehet szó, mert a szeptember 6-án debütáló Destiny 2 nevű videójáték előzetesét készítette el.

Azt aligha kell magyarázni, napjainkra milyen mértékű lett a videójátékok és a film világa közötti átjárás – gondoljunk csak a Warcraft és az Assasin’s Creed filmre -, de a filmeseknek vajmi ritkán sikerült eddig megragadni a játékok hangulatát, és hűen reprodukálnia azok világát. A Bungie/Activision által fejlesztett Destiny 2 az eredeti játék rajongói szerint – és vannak egy páran – tökéletesen hoz mindent, ami miatt szeretik, számos bennfentes poénnal együtt. De miről is van szó? Egy robot, a játékokból jól ismert Cayde-6 magyarázza el (Nathan Fillion hangján), miként pusztult el a Föld, beleértve mindent, amit szerettünk benne, még a kiskutyák is, most pedig egy „pszichopata orrszarvú” azt is el akarja pusztítani, ami megmaradt, a Last City nevű várost. Mindezt három kikerekedett szemű újonc hallgatja végig, akik bazi nagy fegyvereket kapva „A kiskutyákért!” csatakiáltással vetik magukat az ellenre – és itt kezdődik a tűzijáték.

Destiny 2

És ígéretéhez híven a rendező városát, Detroitot is beleszőtte a kisfilmbe, amit meglepő módon nem csak élő szereplőkkel, de valós  helyszíneken forgatott, például a Cadillac egykori gyárában vagy a Packard régi, ma már romokban álló telephelyén. Vogt-Roberts csak fél maréknyi stábbal, gerilla módszerekkel dolgozott, és célja a remek előzetesen kívül nyilván az volt, hogy megmutassa, mire számíthatnak a Metal Gear Solid rajongói. És bár alig tudni valamit ARRÓL a filmről, azt leszámítva, hogy a rendező és a játék atyja, Kojima már országos cimborák, és a történet nem egyetlen játékot dolgoz fel, hanem többet fon egybe, a Destiny 2 előzetese azért elég jó ízelítő ehhez.

Destiny 2