Van, amiben máris rekordot döntött A galaxis őrzői 3

600 különböző képarányú változat készült belőle, hogy a világ (majdnem) összes mozija „a nézők igényeihez igazodva a lehető legjobban kihasználhassa a vászon méretét”.

James Gunn a Marvel stúdióval együttműködve nem kevesebb mint 600 változatot készített az új szuperhősfilmjéből, A galaxis őrzői: 3. részből amelyek „mind más-más élményt nyújtanak majd a mozinézőknek”. Na de mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban?

 

Forrás: Forum Hungary

 

Evan Jacobs, a Disney-alelnök a The Hollywood Reporternek elmondta: ez a 600 féle változat természetesen nem a történet 600 alkalommal való máshogyan alakulásából következik, hanem úgy jön ki, hogy az Egyesült Államokban és a nemzetközi piac nagy részén minden mozinak lehetősége van arra, hogy „a nézők igényeihez igazodva a lehető legjobban kihasználja a vászon méretét”.

Vagyis: mindegyik változatot más-más képarányhoz tervezték, ami azt jelenti, hogy attól függően, hogy hol nézzük meg a filmet, több vagy kevesebb akciónak lehetünk szemtanúi. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Marvel Cinematic Universe (közkeletű elnevezéssel: MCU, avagy magyarosan: Marvel Moziverzum) háza táján minden kasszarobbantó blockbuster több száz különböző képarányban készül, de A galaxis őrzői 3. rész most tényleg megdöntötte a legtöbb képarány rekordját.

(via The Independent)