Van, hogy Tom Hanks is bepipul

A világ egyik legkedvesebb embere kiakadt azokra, akik nem hajlandóak maszkot viselni. A színész nem a levegőbe beszél, hiszen ő is átesett a koronavíruson.

Ahogy arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, Hanks és felesége, Rita Wilson március közepén az első sztárok voltak, akikről kiderült, hogy megkapták a betegséget egy ausztráliai forgatás során. Habár azóta mindketten teljesen meggyógyultak, továbbra is nagyon komolyan veszik a szabályokat, és a szociális távolságtartást betartva, sőt teljes izolációban élnek Los Angeles-i otthonukban.

A színész így érthetően ki van akadva azokra, akik még azt a minimumot sem képesek megtenni a világjárvány további terjedésének megakadályozása érdekében, hogy maszkot viseljenek. Haragja akkorára nőtt, hogy még új filmje, az Apple TV+-on július 10-én debütáló A Greyhound csatahajó promócióját is arra használta fel, hogy jól megmondja nekik a magáét.

„Tényleg csak három dolog van, amit megtehetünk, hogy egyről a kettőre jussunk. Hordj maszkot, tartsd be a szociális távolságtartást és mosd meg a kezed. Ezek a dolgok annyira könnyűek és egyszerűek, szóval

ha valaki még ezt sem tudja megcsinálni, az mélységesen szégyellje magát.

Ne legyetek f*szok, vegyétek ki ti is a részeteket. Ez elég alapvető.

Ha autót vezetsz, akkor is betartod, hogy nem mész túl gyorsan, használod az indexed és nem ütöd el a gyalogosokat. Istenem, hát ez szinte közmegegyezés” – mondta a sajtóeseményen a színész, aki további részleteket is elárult márciusi megbetegedésükről. Elmesélte, hogy a kellemetlen tünetek tíz napig tartottak, de ők voltak a Covid-19 mintabetegei, hiszen nem került veszélybe az életük, csupán azért kellett kórházba menniük, hogy biztonságban legyenek, ha rosszabbul lennének.

Hanks kiállásához egyébként a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston is csatlakozott, és az Instagramon próbált a lelkére beszélni a notórius maszkkerülőknek. Természetesen a szentbeszéd mellé egy saját magát maszkban ábrázoló fotót is kirakott. Aniston a bejegyzést wearadamnmask („vedd fel azt a rohadt maszkot!”) hashtaggel látta el, és rengeteg támogató hozzászólást kapott rá olyan sztárpajtásaitól, mint Reese Witherspoon, Julia Roberts, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow, Rita Wilson és Olivia Wilde.


(via People, The Hollywood Reporter)