Végre meg lehet nézni Az utolsó Jedik kimaradt jeleneteit!

Tom Hardy rácsap Boyega fenekére, Rey balhézik Luke-kal a furcsa Jedi-próbák miatt.

Március 27-én fog megjelenni dvd-n és bluray lemezen Az utolsó Jedik, többek között olyan extrákkal, mint a kivágott jelenetek. Arról korábban mi is írtunk itt a PORT.hun, hogy mik történtek ezekben, most viszont a Movieweben és a Star Wars Legacy oldalán is összegyűjtötték a kimaradt jeleneteket (amelyek alighanem a dvd-változat ázsiai piacra szánt verziójából származnak). Íme:

1. Rey beront Luke szigetén az űrapácák bulijába

Erről a kivágott jelenetről már év eleje óta tudtak a rajongók, de jó volt végre teljes egészében látni, hogyan teszi Rey-t próbára az öreg Luke. A jelenetben azt láthatjuk, hogy Rey dühösen átrohan Ahch-To sziklaszigetéről a kisebbik szigetre, hogy leszámoljon az oda érkező űrkalózokkal, akikről Luke korábban azt mondta neki: mindig megjelennek, gyújtogatnak, fosztogatnak, gyilkolásznak, de nincs értelme lekaszabolni őket, mert akkor később még többen jönnek, és a kis űrapácákon fognak bosszút állni. Rey azonban nem hallgat a mesterére, emberfeletti sebességgel átfut az öböl túlpartjára, és szétver egy csontokból tákolt kaput is! Csakhogy kiderül, hogy sehol sincsenek az őslakos kis űrlényeket vegzáló, gonosz űrkalózok, sőt! Valójában azért gyúltak ki a tüzek, mert az űrapácák egy ősi ünnepséget tartanak épp, ahová már a droidokat és Csubakkát is. Kiderül, hogy az fosztogató kalózok sztorija csak Luke egy újabb próbája volt, amivel tesztelte Rey lobbanékonyságát, és hogy gondolkodik-e a szituációkon, mielőtt dühösen fénykardot ránt. Csakhogy a lány reakciójából Luke rájön, hogy ezúttal már túl messzire ment, és nem szívathatja tovább a tanítványát helyben kitalált Jedi-bölcsességekkel.

2. Finn visszaadja Poe dzsekijét

Ha még emlékszünk, Finn Az ébredő Erőben vette fel a lázadó kabátot, miután a Jakku bolygón azt hitte, Poe elsüllyedt a futóhomokban az ellopott TIE vadásszal együtt, és csak ez a dzseki maradt tőle mementóul.

3. BB-8 levetít egy holofelvételt Finn-nek

A focilabda droid felvételén azt láthatjuk, hogy Rey elbúcsúzik a kómában fekvő Finntől és az Ellenállástól. Ennek azért lett volna fontos érzelmi töltete a filmben, hogy megértsük, Finn miért akarja annyira, hogy megkeressék Rey-t. Viszont gyengítette volna a karakter kapcsolatát Rose-zal.

4. Rose megharapja Hux tábornokot

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, nagyon vicces jelenet – de valószínűleg még tovább rombolta volna Hux amúgy sem túl nagy tekintélyét. A rajongók egy része így is teljesen ki van akadva a Star Wars 8 infantilis humora miatt. 

5. Finnt felismeri egy régi rohamosztagos haverja

Szintén kimaradt a filmből Finn hírhedt jelenete, amiben Rose-zal és  DJ-vel együtt birodalmi egyenruhában mászkál az Első Rend főhadiszállásán, ám egy régi rohamosztagos cimborája, „926-os” felismeri, és nemcsak beszélgetni kezd vele, de viccből még a fenekére is csap. A mókás kedvű régi cimboráról eddig csak pletykálták, hogy Tom Hardy alakítja, most már viszont hivatalos az infó.