Végre megmagyarázta a Disney, hogyan tudott visszatérni Palpatine császár a halálból!

A válasz a Skywalker kora hamarosan megjelenő regényváltozatában keresendő: Kylo Ren fejti meg a rejtélyt!

Nagyon-nagyon sok kérdést hagyott megválaszolatlanul az 1977 óta hömpölygő Star Wars-saga tavaly decemberben bemutatott lezárása, a Skywalker kora. Az egyik legfontosabb ezek közül az volt, hogy miképpen tudott életben maradni (sőt, a galaxis peremén flottát építeni!) az Uralkodó azok után, hogy A Jedi visszatér végén Darth Vader belehajította őt a második Halálcsillag reaktormagjába, az űrállomás később pedig anyacsavarokká robbant?!? 

Forrás: Lucasfilm

 

Nos, a választ a Skywalker kora hivatalos, kibővített regényváltozata mondja majd el. A kötetet Rae Carson írta, és március 17-től lehet majd megvásárolni – pont amiatt tolta el ennyire a könyvváltozat megjelenését a Disney és a Lucasfilm, hogy semmiképp se derüljenek ki belőle kulcsfontosságú információk a mozipremier előtt. A ScreenRant viszont már megosztott belőle egy részletet, ami magyarázatot ad Palpatine visszatérésére:

Az összes fiola üres volt, kivéve azt az egyet, amelyikből nem szipolyozták még ki az összes folyadékot. Kylo közelebbről is megnézte a készüléket. Korábban már látott ilyet, akkor, amikor kisfiúként a klónháborúkról tanult. A folyadék, ami az előtte lévő, élő rémálomba csordogált át, vereségre ítélt háborút vívott a császár rothadó testének konzerválásáért.
– Mit tudnál nekem adni? – kérdezte Kylo. Palpatine császár kétség kívül életben volt. Kylo a csontjaiban érezte, hogy ez a klóntest védelmezi az uralkodó szellemét. De nem volt tökéletes hordozó, mivel képtelen volt magában tárolni Palpatine roppant hatalmát. Már nem fogja túl sokáig bírni.

Vagyis: ahogy azt többen is sejtették korábban, Palpatine lelke egy klónba költözött át! Ám a galaxis peremén, a klónozó technológia fapadossága miatt végül ez a klóntest is ugyanolyan ráncos lett, mint Palpatine az uralkodása idején, így a filmben kénytelen volt új testet keresni, amely befogadja a lelkét – erre a szerepre lett Rey kiszemelve. (via Uproxx)

Forrás: Lucasfilm / The Walt Disney Company