Végre mindenki láthatja Superman fekete jelmezét – ami csak a Snyder's Cutban szerepel!

Az online megtartott Justice Conon mi más lett volan a téma, mint az Igazság Ligája híres-hírhedt rendezői változata.

A hétvégén online megtartott San Diegó-i Comic Connal egy időben a Warner stúdió egy saját streamelt eseményt is elindított Justice Con címmel. Ennek a fő attrakciója természetesen mi más is lehetett volna, mint a 2017-es Az Igazság Ligája volt – helyesebben a film Zack Snyder-féle, 214 perces, nyomasztóan komor verziója, amelyet 2021-ben fog levetíteni az HBO Max, és amely teljesen más lesz, mint a végül mozikba került, vidám Whedon-verzió.

Forrás: HBO Max

 

Azt annak idején mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy Snyder a lánya öngyilkossága miatt döntött úgy, kiszáll a filmből, és a producer feleségével együtt visszavonul. A rajongók viszont évek óta kampányolnak Az Igazság Ligája eredeti verziójának bemutatásáért, de a film sztárjai, Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill és Jason Momoa is felkarolták az interneten futótűzként terjedő #ReleaseTheSnyderCut-mozgalmat. Természetesen ez is téma volt a Justice Conon, ahol egy bő 1 órás panelbeszélgetésen, ahol Snyder a The Nerd Queens két tagjának, Cole-nak és Nanának, valamint Wonder Megnek, na meg persze a DC-sokezer rajongónak mesélt a filmjéről. Többek között ezeket:

  • Szerzői jogi okok miatt valószínűleg nem maradhat a Zack Snyder's Justice League cím (erről részletesen a következő hónapban lesz szó a DC Fandome-on).
  • Tényleg 214 perces lesz a játékidő, mert annak idején a Warner ragaszkodott a 2 órára szűkítéshez, az  HBO-n viszont lényegében nincs időlimit, simán lehet egy film minisorozat hosszúságú is akár.
  • Snyder semmiképp sem fog olyan jeleneteket bemutatni a filmjében, amelyet nem ő forgatott, hanem a rendezői székbe később érkező Joss Whedon.
  • A film sokkal többet fog Cyborg karakterével foglalkozni, akinek a jeleneteit Whedon igencsak megkurtította a saját moziverziójában.
  • Superman tényleg fekete szerkót fog hordani a Snyder-véle verzióban, ahogy az már 2016-ban is kiszivárgott. A rendező többek között a klasszikus piros-kék hacuka elhagyásával kívánta megmutatni, hogy Clark Kent egyáltalán nem az a jóságos cserkészfiú, akinek a korábbi filmek ábrázolták, és jóval többféle érzelemre képes, mint azt a néző gondolná.
  • Az egész filmnek feketés-szürkés tónust kapott az utómunka során, amit azért kellett később visszatompítania és újraszíneznie Snydernek már a 2017-es Az Igazság Ligája esetében is, mert Superman például túlságosan félelmetesen nézett ki így. Az alábbi videóban egyébként 38:07-nél villan fel a fekete Superman-hacuka, amikor Henry Cavill Jeremy Ironsszal társalog (Superman és Alfréd ebben a jelenetben találkoznak először egymással):

(via The Hollywood Reporter & Variety & The Wrap)