Vigyél magaddal törölközőt a Lupa Autósmoziba!

A Lupa Autósmozi augusztus 27-i műsorán a Galaxis útikalauz stopposoknak című fergeteges sci-fi vígjáték lesz látható, 20:45-ös kezdettel.

Arthur Dentnek (Martin Freeman) rossz napja van. A házát egy gyorsforgalmi út építése miatt lerombolják, megtudja, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött, és mindennek tetejébe a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik. Dent a legjobb barátja, Ford Perfect (Mos Def) segítségével az utolsó pillanatban lelép egy űrhajóval, és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során hősünk nagy hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek, ami minden tudás és bölcsesség tárháza.

További kedvcsinálóként íme néhány érdekesség a filmről, korábbi cikkünkből válogatva:

  • A Galaxis útikalauz stopposoknak eredetileg rádiójáték volt, aztán regénysorozat, képregény, és még sok más formát ért meg, mire film lett belőle. A történet egy-egy részletét annyira sokszor idézik, hogy azok is hallottak az élet értelmét jelentő 42-es számról, akik semmilyen formában nem találkoztak az eredetivel.
  • Bár 15 évbe telt, mire az adaptációt sikerült megvalósítani, és így az író, Douglas Adams már nem érhette meg a bemutatót, azok az ötletek, amelyekben a film eltér a könyvtől, mind tőle származnak.
  • A Zaphod Beeblebroxot alakító Sam Rockwell olyan nagy nevek elől vitte el a szerepet, mint Robert Downey Jr., Bill Murray, Johnny Depp és Will Ferrell.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.