Weinstein aranyból várja a szereposztó díványon áldozatait

A vasárnapi Oscar-gálának helyt adó Dolby Theatre közelében elhelyezett szobornak köszönhetően most bárki kipróbálhatja, milyen érzés a szexuális ragadozó közvetlen közelében.

A Szereposztó dívány címre hallgató műalkotás, Plastic Jesus és Joshua „Ginger” Monroe művészek alkotása arany színben örökíti meg Harvey Weinstein producert, aki a múlt ősszel lepleződött le a világ előtt mint fiatal színésznők rendszeres szexuális zaklatója. A Hollywood Boulevardon elhelyezett szobor-Weinstein jobb kezében egy Oscar-díjat tart, hanyagul hátradől a díványon, miközben stílszerűen a hírhedtté vált szétnyíló köntöst viseli.

“Casting Couch” Oscars 2018. A collaboration between @plasticjesus & @morgothlot Harvey Weinstein became an icon in the entertainment industry. His power and influence was almost without compare. However, whilst many thought the ‘casting couch’ was a thing of the past it was clearly still a part of the Hollywood culture. For many years the exploitation of many hopefuls and established names in the industry was brushed under the carpet with their complaints of harassment and sexual abuse being ignore or worse. Hopefully now in the light of recent allegations, against many leading figures in Hollywood the industry will clean up it’s act.” The life size sculpture took 2 months to produce with Ginger taking care of the head and upper body, Initially a casting was taken from a similar sized friend and then Ginger skilfully molded the face to match Weinstein’s bloated, unshaven appearance. #oscars #academyawards #metoo #weinstein #sexassault #harrasment #hollywood #streetart #oscars2018 Special Thanks for your generous donation and making this year's Oscars statue happen: Mark & Dianne Weisberg, Mary Ripley, Lizbeth Cuadras, Dr E.W., Simon Kenney, Aaron Von Ossko, Melissa Higdon, Frank Albinder, Mike Wynn, Matty Mo, Robert Ulrich, Jess McBride, Jason Van Ostrander, Agnieszka Enchev, Jon Stern, Michael Kane. Erik Johnson & @jesushands & @padhia & @simplysaraart , @missmichellefit , @savage_boy_lol_18 @pverik

Plastic Jesus® (@plasticjesus) által megosztott bejegyzés,

Eközben kiderült az is, hogy a producer dicstelen ténykedése már a hetvenes évek elején elkezdődött – még jóval azelőtt, hogy nevet szerzett volna magának Hollywoodban. Egyes források szerint egy nőnek orális szexre szóló ajánlatot tett, azért cserébe, hogy bejuttassa egy bluesbanda fellépésére.

Egy ennél konkrétabb esett is napvilágot látott: Az erdei fantom című kis költségvetésű horrorfilm forgatásakor ledobta a törülközőjét egy 24 éves produkciós asszisztens előtt, intim testrészeit mutogatta neki, majd a később szokásossá vált menetrend szerint masszázst kért tőle. Weinstein akkor még csak 28 éves volt.

Időközben a Scotland Yardhoz is beérkezett egy friss feljelentés, amely szerint Weinstein a kilencvenes években egy westminsteri nőt is megtámadott.

Ezzel tízre emelkedett azon áldozatok száma, akiknek ügyében (a Los Angeles-ivel párhuzamosan) a brit rendőrség nyomoz.

A nyomozás jelenlegi állása szerint Nagy-Britanniában a producer a nyolcvanas években kezdett tevékenykedni: ekkor erőszakolta meg saját londoni lakásában Lysette Anthony brit színésznőt. A Scotland Yardon kívül ráadásul az ír rendőrség is vizsgálódik, hiszen Weinstein állítólag Írországban is elkövetett egy szexuális támadást.

A Weinstein-botrány egyébként a The Weinstein Companyt is megviselte. Hiába rúgták ki a produkciós cégből szinte azonnal a producert még tavaly ősszel, a 2005-ben a Harvey és testvére, Bob Weinstein által alapított társaság lejtmenetbe kezdett, ezért a tulajdonosok meg akartak szabadulni tőle. Nemrégiben elterjedt, hogy csődöt kell jelenteniük, de a legfrissebb hírek szerint sikerült megállapodniuk egy befektetési céggel, amely 500 millió dolláros áron veszi át a vállalatot.


(via Variety, NME, Guardian)