Weinstein-ügy: újabb mocskos részletek derültek ki

Egy újabb eset és újabb három vádpont került fel a bukott filmmogul hivatalos bűnlajstromára.

Mint arról mi is beszámoltunk, a szexragadozó Harvey Weinsteint május végén New Yorkban tartóztatták le, és vádolták meg egy rendbeli nemi erőszakkal és egy rendbeli szexuális kényszerítéssel. A producer – aki egymillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet – ártatlannak vallotta magát a vádpontokban, és ragaszkodik hozzá, hogy az aktusok kölcsönös beleegyezést követően jöttek létre.

Forrás: Steven Ferdman / Getty Images

 

A hatóságoknak azóta újabb ügyet sikerült felgöngyölíteniük, így július 2-án a manhattani kerületi ügyész további három szexuális bűncselekménnyel (két rendbeli szexuális zaklatással és egy rendbeli szexuális kényszerítéssel) vádolta meg Weinsteint egy 2006-os eset miatt. A producernek július 9-én kell megjelennie a bíróságon, hogy szembenézzen a vádakkal.

„Szeretnénk mindenkit figyelmeztetni, hogy ez a vádirat csak egy formális vádemelés, és Mr. Weinstein elő fogja terjeszteni, hogy nem bűnös, és

határozottan tagadja ezeket a meg nem erősített állításokat, amelyek ellen a legnagyobb határozottsággal lépünk majd fel”

– nyilatkozta a producer ügyvédje, Benjamin Brafman még a korábbi vádemelés idején. Az új ügyben egyelőre nem szólalt meg senki a filmes jogi csapatából.


(via NME)