Budapesti Őszi Fesztivál – Kortársak vagyunk

2021 őszén megújult formában tér vissza a Budapesti Őszi Fesztivál. Szeptember 26. és október 10. között színpaddá alakul a főváros; több mint 100 programmal, számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a Budapest Brand nZrt. kortárs és kerületeket összefogó programsorozata.

Jancsó Miklós születésének 100. évfordulóját ünnepli a fesztivál nyitókoncertje a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Mester személyét és szellemiségét idézi előadásokkal, beszélgetésekkel, vetítéssel a FreeSzemle a Marczibányi Téri Művelődési központban és a munkatársak visszaemlékezése a FUGA-ban.

Dupla bemutatót tart az Örkény Színház Bodó Viktor és Kovács D. Dániel rendezésében.

A közelmúltban nyílt Rumbach zsinagógában Mészöly estet ad Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska, Kondor Ádám és Krasznahorkai László műveit mutatja be a Metrum Ensemble, Dukay Barnabást ünnepli a Sound Collective.

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska

A 700 éve elhunyt Dante aktualitását Hegymegi Máté rendezése, Gyabronka József monodrámája, Nádasdy Ádám előadása, és az olasz NoGravity fizikai illúziószínháza idézi meg.
Először lesz itthon látható Schilling Árpád zágrábi rendezése, Néder Panni berlini előadása és Fehér Ferenc Hannoverben készült koreográfiája, mint ahogy az amerikai-kanadai Viano Kvartett is most mutatkozik be a hazai közönségnek.

Fotó: Inferno: NoGravity

Az Őszi Fesztivál égisze alatt valósul meg a 20. UH Fest, az V. Tantermi Színházi Szemle a Jurányiban, az OISTAT magyar központjának látványtervezői kiállítása a margitszigeti Palackozóban, a Határtalan Design a Kiscelli Múzeumban, a (D)open your move urban dance és kortárs tánc találkozó a Trafóban.
A Budapest100-at a Bartók Béla úton, az I. Józsefvárosi Jazzfesztivált pedig a Rákóczi téri Csarnokban rendezik meg.

A zárónapon a Budapest Maratonnal közös színpadokat állít, és a streetart legkülönbözőbb alkotóit bevonó bulival zárul a Budapesti Őszi Fesztivál.

A fesztivál teljes és részletes programjairól a www.bof.hu weboldalon és a facebook oldalon, valamint az eseményben találhatók további információk.