Irány a Bazilika előtti tér!

Elképesztő hangulatú ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti a nyarat Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar június 17-én 19 órakor a Szent István-bazilika előtti téren. A világhírű együttes többszáz táncoló fiatal és cigány muzsikusok közreműködésével játssza Brahms kirobbanó Magyar táncait a TérTáncKoncerten, és több meglepetéssel is készülnek.

Ahogy azt a Hősök terén már megszokhattuk, a közönség papírszéken ülve élvezheti a koncertet, amit az esemény után Fischer Iván karmesterrel dedikáltathatnak és haza is vihetnek.

„A TérTáncKoncert a tolerancia nagy ünnepe. Így volt ez már a kezdetektől, idén pedig ennek különös jelentősége lesz, mert a cigányzene és a klasszikus zene kapcsolata kerül a középpontba. Nagyon szeretem a cigányzenét. Ez egy olyan csodálatos művészet, amit meg kell őriznünk” – mondja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Idén is 500 gyerek táncol majd együtt a téren, akik az ország legkülönbözőbb sarkaiból érkeznek Apátfalvától Sajószögeden át Bükkösdig. Hátrányos helyzetűek és szerencsésebb sorsúak, romák és nem romák, zeneimádók és focidrukkerek, városiak és falusiak, introvertáltak és kitárulkozók. Ahány gyerek, annyi történet, de egy valami biztosan közös bennük: ezek a fiatalok valami olyasmit mutatnak meg, amiből mi, felnőttek is bátran tanulhatunk. Bármilyen különbözőek vagyunk is, lehetséges együtt alkotni, és létrehozni valami igazán értékeset.

A TérTáncKoncerten hihetetlen energiák szabadulnak fel. Találkozzunk június 17-én 19 órakor a Szent István-bazilika előtti téren, és indítsuk el közösen a nyarat a Budapesti Fesztiválzenekarral!

További információt a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján talál.

Az eseményhez ITT csatlakozhat!