TE! Fesztivál az Andrássy úton – kultúra, amely csordultig tölti Terézvárost!

Budapest legismertebb sugárútja, három nap, színházi kavalkád, rengeteg gyerekprogram, számos koncert, egy óriási fesztivál, és TE! – akinek ott a helye!

Örömünnep Terézvárosban!

Az Eötvös utca 10. szám alatti épület falai között kultúra hömpölyög – a világjárvány miatti bezártság után még szélesebbre tárt kapuikon kizúdul a VI. kerület utcáira, tereire. Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér szervezői most még ennél is nagyobbat álmodtak: amilyen apró kerület Terézváros, olyan grandiózus fesztivált szerveznek Budapest legcsodásabb sugárútjára. A kerületben, ahol évszázadok óta barátságban él egymás mellett színház, irodalom, zene, tánc, ipar –és képzőművészet.

Most mindezekkel egyszerre töltik meg az Andrássy utat!

Augusztus utolsó hétvégéjén nagyszabású összművészeti fesztivállal búcsúztatja az Eötvös10 az idei nyarat: a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig felsorakoznak a főváros legnagyobb színházai, idelátogatnak a legmenőbb koncertek, a legvarázslatosabb gyermekprogramok, és egy fergeteges Food Track Show. Az Eötvös10 elárasztja az Andrássy utat megannyi színházi előadással, egy vaskos kottányi zenével, egy széles könyvespolcnyi irodalommal, önfeledt tánclépésekkel, rengeteg meglepetéssel és végtelen szórakozással. Mindennel, ami kultúra.

A fergeteges fesztivál megtervezésekor fontos volt a környezettudatosság, így a szervezők törekednek arra, hogy a háromnapos rendezvény fantasztikus hangulata hagyjon nyomot mindenkiben, ne pedig ökológiai lábnyomuk. A TE! célja a Terézvárosban működő civil szervezetek felkarolása, így nekik is helyet biztosítanak a nagyszabású esemény helyszínén. Augusztus 29-én, vasárnap este a Standby kiállítás megnyitójával zárul a háromnapos kavalkád: a TE! Fesztivál ezzel adja át a stafétát és az Andrássy utat a fotósoknak és képzőművészeknek, akik a világjárványról és annak létezésre gyakorolt hatásáról fogalmazzák meg gondolataikat.

Fellépők a teljesség igénye nélkül

A TE!-n koncerted adnak: Irie Maffia, Parno Graszt, Midlife Crisis Simon Kornéllal, Harmadik figyelmeztetés, Strokes Percussion Group, Voices of Budapest, Átrium Staff.

A TE!-n résztvevő színházak: Vígszínház, Operettszínház, Magyar Állami Operaház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Katona József Színház, Orlai Produkció, Madách Színház, Átrium, Pesti Magyar Színház, Játékszín, Hatszín Teátrum, József Attila Színház, Újszínház, Centrál Színház, Bethlen Téri Színház, RS9, Kolibri Színház, Gólem Színház, Mozsár Műhely, Zichy Szín-műhely, Duda Éva Társulat

Gyerekprogramok a TE!-n: Budapesti Bábszínház, Veronaki Zenekar, Apacuka, Vaskakas Bábszínház, artisták, Langaléta garabonciások, kézművesek, játszóház, Calabar gólyalábas varieté, vásári és nyereményjátékok, tombola.

És még: Roll Dance Budapest , flashmobok, Földkörüli tánc-utazás Németh Lucával, Standby kiállításmegnyitó, Bookline Könyvterasz, dedikálás, performanszok, Civil sátor, Cervantes Intézet, Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa, Food Track Show, tombola, szelfifal

TE! is gyere el, találkozz az összes színházzal, érezd jól magad a koncerteken, játssz felhőtlenül gyermekprogramjainkon, és hagyd, hogy magával ragadjon az Andrássy úton hömpölygő kultúra! Itt a TE! helyed!

Időpont: 2021. augusztus 27. – 29.

Helyszín: VI. kerület, Andrássy út, a Kodály köröndtől az Izabella utcáig

Részletes program és bővebb információ: www.eotvos10.hu

www.facebook.hu/Eotvos10

A TE! Fesztivál támogatói: Terézváros Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata
Szervező: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

A rendezvény ingyenes.