Szeptember 1-jén indul a Csukás Meserádió

A közmédia új online rádiója közkinccsé vált klasszikusokat és az MTVA Archívumának kincseit kínálja minden mesekedvelő egyfejűnek a nap 24 órájában.

Csukás Meserádió néven, Rádió egyfejűeknek szlogennel indítja új online rádióját a közmédia a www.csukasmeseradio.hu weboldalon. A Csukás Istvánról, azaz Mirr-Murr, Pom Pom és Süsü kitalálójáról elnevezett adó kifejezetten gyermekeknek szóló tartalommal várja szeptember 1-től hallgatóit a világ minden pontjáról, a nap 24 órájában. Kínálatában közkinccsé vált klasszikusok, újdonságok és az MTVA Archívumának köszönhetően máshol nem elérhető történetek kínálnak rádiós meseélményt a család valamennyi tagjának. A Csukás Meserádió emellett számos olyan gyermektartalmat is újra a műsorára tűz, ami eddig nyilvánosan nem volt hallható, mivel csak a Rádió Archívumában volt fellelhető.

A Csukás Meserádió hivatalos csatornahangja, Gubik Petra, a Játékszín, Madách Színház és a Budapesti Operettszínház színésznője.

Forrás: csukasmeseradio.hu

 

Ha valaki a népmeséket szereti, annak a csatorna a Cifra palota című mesesávot ajánlja. Akik viszont a hosszabb, klasszikus meséket kedvelik (például amilyen a Hófehérke és a hét törpe), azok a Meséből mesébe mesesávban találnak majd rá a kívánt történetre. Az új rádióban számos mesesorozat, esti mese, környezettudatosító történet, verses mese, nyelvtörő és mondóka hallható majd éjjel-nappal. Két mese között gyermekeknek szóló klasszikus és kortárs zenét is el lehet csípni, de reggelente a legkisebbekhez szóló, Gróh Ilona világhírű zenepedagógus által fémjelzett Ringató dalaira is lehet majd ébredni, nyújtózkodni.

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, de IOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető szeptember 1-től. A Csukás Meserádió YouTube-csatornáján és az M2 Facebook-profilján pedig további fontos tartalmak lesznek elérhetők meseírókról, meseterápiáról, a gyermeki tudat kibontakozását segítő technikákról.