10 film, amitől könnyebb lesz elviselni, hogy itt a nyár vége

Depressziós leszel, ha arra gondolsz, hogy kezdődik az iskola, vége a nyaralásnak és az idő is egyre rosszabb? Mutatjuk, mely rosszkedvűző (a nyár végén vagy tanévkezdéskor, esetleg munkahelyi közegben játszódó) filmek streamelése jelentheti a megoldást.

Rossz tanár (2011)

Elizabeth (Cameron Diaz) nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját: a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az órákon. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton (Justin Timberlake) megakad hősünk szeme – a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel (Lucy Punch) kezd járni, ami persze nem tetszik Elizabeth-nek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

A tévés sugárzások mellett elérhető a Netflix, az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Billy Madison – A dilidiák (1995)

Billy, a kissé ütődött milliomoscsemete (Adam Sandler) húszéves létére rendszeresen fogócskázik egy nem létező pingvinnel a kastély kertjében. Apja (Darren McGavin) egy nap úgy határoz, visszavonul az üzleti élettől, és mivel fia nem komplett, unokaöccsére, Ericre (Bradley Whitford) akarja hagyni hatalmas szállodaláncát. Billy arra kéri apját, adjon neki még egy lehetőséget, és megígéri, hogy újra kijárja az iskolát, méghozzá jelessel – és ezúttal segítség nélkül. Mr. Madison elfogadja az ajánlatot, s úgy dönt, a bizonyítvány fejében Billyé lesz a vállalat. Ám a ravasz Eric sem várja tétlenül a tanév végét...

Elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Hivatali patkányok (1999)

Peter (Ron Livingston) és két haverja, Samir (Ajay Naid) és Michael (David Herman) egy hatalmas cég hatalmas irodájában robotolnak, és akár hetente tizenöt percet is eltöltenek hasznos munkával. Azon törik a fejüket, hogyan állhatnának bosszút életük megnyomorítóján: a Hivatalon. Peter felkeres egy feszültségenyhítő terapeutát, ám a kezelésen gutaütést kap. Ettől kezdve nem érdekli semmi: lazán megmondja véleményét a főnökeinek, kedvére pecázni jár, íróasztalán pedig halat belez. Sőt, már az iratgyűjtőit sem tiszteli.

Elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Dirty Dancing – Piszkos tánc (1987)

1963 nyarán egy luxusnyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhét éves gazdag lány (Jennifer Gray), akinek az életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral (Patrick Swayze), akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt egy nagy verseny előtt faképnél hagyja a táncpartnere, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a páros turbékolását, és a lány apja (Jerry Orbach) mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalokat szétválassza.

Elérhető a Netflix és az Apple iTunes kínálatában.

American Graffiti (1973)

A hatvanas évek eleje az ártatlanság éveit jelentette Amerikában, mielőtt Vietnám, a korrupció és a kábítószer mindent megváltoztatott. A középosztálybeli kisvárosi fiatalok egyetlen szórakozása az autó, a szex és a rockzene. Miközben bömböl a rádióból a rock and roll, a főutcán autóznak föl-alá a papa autójával, nőre vadászva. Két jó barát (Richard Dreyfuss és Ron Howard) elhatározza, hogy mielőtt másnap reggel elutaznak a főiskolára, még egyszer utoljára ők lesznek az éjszaka császárai. A lazán összekapcsolódó epizódokból álló cselekmény valamennyi hőse egyetlen éjszaka találkozik a nagy változással.

Elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Spinédzserek (1995)

Nem könnyű a legnépszerűbb és legdögösebb csajnak lenni a Beverly Hills Gimiben. Főleg ha téged fúr minden ármánykodó csaj, tapadós pasi és bekattant tanár, ha későn adod le a leckédet. A 15 éves Cher (Alicia Silverstone) valahogy mégis egyben tartja a dolgokat, sőt, még olyan tananyagon kívüli projektekre is talál időt, mint megtalálni a megfelelő párt a retorikatanárnak (Wallace Shawn) vagy fazonalakítást végezni egy slampos barátnőn (Brittany Murphy). De Cher takaros világa kezd összeomlani, amikor feltűnik a színen egyszerre két gusztusos pasi: egy szexi és stílusos új osztálytárs (Jeremy Sisto) és Cher nehézkes, de aranyos exmostohatestvére (Paul Rudd). Cher most maga is megtapasztalja, milyen is az, ha felbukkan a szerelem.

Elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Nulladik óra (1985)

Egy hideg szombat reggel öt diák tölti büntetését egy középiskola könyvtárában: a jó sportoló (Emilio Estevez), a punk (Ally Sheedy), az úrilány (Molly Ringwald), a családi gondokkal küszködő tolvaj (Judd Nelson) és az iskola esze (Anthony Michael Hall). A nap folyamán ez az öt, szinte idegen ember ráébred, hogy sokkal több bennük a közös, mint valaha is álmodták. Alaposan megismerik egymás összes problémáját, és ami a legfontosabb,

nagyon sokat tanulnak saját magukról.

Az első, ami összehozza a társaságot, a megvetés, amit a dékánnal szemben éreznek, aki kimérte rájuk a büntetést. Kezdetben mindenkinek az idegeire megy a bezártság, és egymást kezdik gyötörni, de hamarosan ideiglenes szövetségeket képeznek, közös ellenséget keresnek, és percről percre változik a csoport dinamikája. A nap folyamán mindannyian rájönnek, hogy ők is az előítéletek rabjai – s nemcsak szót érteni tanulnak meg a másikkal, hanem odafigyelni egymás problémáira is.

Elérhető a Google Play Movies kínálatában.

Holt költők társasága (1989)

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember, Mr. Keaton (Robin Williams) kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életre szóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme.

Elérhető az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

Grease – Pomádé (1978)

Danny Zuko (John Travolta) és Sandy Olsson (Olivia Newton John) nyaralás közben találkozott a tengerparton: akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, soha több nem látják egymást. A gimiben azonban újra összefutnak – Danny viszont a barátai miatt először flegmán lekoptatja a lányt. Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, ami az ugyancsak emlékezetes Broadway-produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának.

A tévés sugárzások mellett elérhető az Amazon Prime, az Apple iTunes és a Google Play Movies kínálatában.

A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018)

Lara Jean (Lana Condor) jó tanuló, helyes 16 éves kamaszlány, aki inkább saját álomvilágában él, mint a valóságban. A nagy szerelemről álmodik, és titokban leveleket ír a fiúknak, akik megérintették a szívét. Ezeket gondosan eldugja, ám amikor nővére egyetemre megy, rendrakás közben elkeverednek, majd valaki tévedésből feladja őket. A legutolsót a nővére fiújának írta, akiért ő is odáig volt. Hogy Josh (Israel Broussard) ne higgye, hogy még mindig szereti, megcsókolja előtte az iskola legnépszerűbb fiúját, Petert (Noah Centineo), aki éppen arról a levélről kérdezi, amit 12 éves koruk körül írt neki. Mivel Peterrel épp szakított a barátnője, akit vissza akar szerezni, meg is egyeznek: eljátsszák, hogy együtt járnak. A lány épp csak azzal nem számol, hogy megjátszott érzelmei egyre igazabbá válnak. 

Elérhető a Netflix kínálatában.


(via The Wrap, Refinery29, justwatch.com)