4 órás lesz Scorsese, DiCaprio és De Niro új filmje?

A rendező elmondása szerint az 1920-as évek amerikai gyilkosságsorozatát feldolgozó Killers of the Flower Moon „5 perccel hosszabb lesz, mint Sergio Leone Volt egyszer egy Amerikája”.

Októbertől lesz látható a nagyközönség számára Martin Scorsese legújabb filmje, az Amazonnal karöltve elkészített Killers of the Flower Moon, de előtte már a cannes-i fesztiválon is bemutatják. A neves rendező, aki évek óta dolgozik ezen a projekten, a Variety magazinnak azt nyilatkozta, hogy  az ő bűnről és bűnhődésről szóló eposza

5 perccel lesz hosszabb, mint Sergio Leone Volt egyszer egy Amerikája.

Ez azt jelenti, hogy Scorsese új filmje 3 óra 54 perces lesz, de akár 4 óra 16 perc is lehet a végső vágás, hiszen Leone klasszikusának is több verziója létezik (Scorsese legutóbbi filmje, Az ír szintén nem volt rövidnek mondható a maga 3 és fél órás játékidejével).

 

Fotó: Steve Granitz / WireImage / Getty Images

 

Scorsese új filmjében Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons, Lily Gladstone, John Lithgow és Brendan Fraser is szerepel. Ez a produkció is megtörtént eseményeken alapul, akárcsak korábban a Jimmy Hoffa nevű maffiózóról szóló Az ír. A Killers of the Flower Moon ugyanis a Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című 2017-es dokumentumregény alapján készült, ami az Egyesült Államok 1920-as évekbeli, híres-hírhedt gyilkosságsorozatát dolgozza fel.

Oklahomában 100 évvel ezelőtt az osage indián törzs tagjai voltak a leggazdagabbak, mert gazdag olajmezőket tártak fel pont a szállásterületük alatt. A törzs női tagjai kelendő feleségek lettek, a történet főhőse, Mollie Brown és a testvérei is mind fehérekkel házasodtak össze. Ám az olaj és a pénz teljesen elvette a férjek eszét, ami gyilkosságokhoz vezetett: 1921 és 1925 között 60 osage indián tűnt el vagy halt meg. Mollie Brown hiába fizetett magánnyomozókat és ügyvédeket, nem segítette őt a törvény, mivel ő „csak egy indián volt”. Végül a korrupt rendfenntartó erők helyett az FBI-nak kellett felgöngyölítenie az ügyet, lehetővé téve a Szövetségi Nyomozóirodát 1924-ben átszervező új igazgatónak, J. Edgar Hoovernek azt, hogy az óriási sajtóérdeklődés közepette minél jobb színben tüntethesse fel az ügynökségét.