4 új tematikus csatornával bővül a Disney+?

A Disney ráerősítene a szezonális szórakozásra, a nosztalgiázásra, a dokufilmekre, a Marvelre és a Star Warsra.

A Disney a legtöbb nagy stúdiónál jobban igyekszik a streamingkorszak éllovasa maradni. Ezt a törekvést azonban nehezíti, hogy a Disney+ platform elindulása óta A Mandalórin és a WandaVízión kívül nem volt olyan tévésorozatuk, ami mindenkinek egyaránt tetszett volna, és Bob Iger vezérigazgató maga is elismerte, hogy a streamingsorozataik áradata „felhígította” a Disney márkát, ami most már nem jelent automatikusan minőségi szórakozást.

Forrás: Disney+

 

Mindez most odáig vezetett, hogy a Disney az eddigi legdrámaibb lépését teszi meg hamarosan streaming téren: a Bloomberg értesülései szerint a Disney szórakoztatóipari társelnöke, Dana Walden vezetésével valamikor a következő hónapokban a Disney+ négy új, az előfizetők számára elérhető csatornával bővül. Ezek az alábbiak:

  • a „Hallowstream” szezonális szórakozást kínál (a név valószínűleg a halloweeni tematikára utal)
  • a „Throwbacks” a nosztalgiázni vágyókat várja
  • a „Real Life” egy dokumentumfilmekre és életrajzi filmekre koncentráló csatorna lesz
  •  a „Hits and Heroes” pedig Marvel- és Star Wars-tartalmakat kínál az előfizetőknek

A Bloomberg cikke szerint, ami a Nielsen nézettségi adatait is idézi, a Disney+ nézettsége jelenleg nagyjából a (nálunk nem elérhető) Tubival van egy szinten van, jóval lemaradva az olyan fő versenytársak mögött, mint a Netflix és a Prime Video. Ezért most a Disney fő törekvése a Disney+ platformon a „megtekintett percek” növelése, és az, hogy olyan tartalmakat kínáljanak, ami az előfizetőket arra ösztönzi, hogy egyetlen másodpercet se áldozzanak a szabadidejükből más platformokra.

(via Slashfilm)