5 Netflix-produkció, amit kötelező látnod májusban

A lengyel Viszkis, Ibizán partizó hollandok, egy 37 éves pomponlány, indiai neowestern és a Stranger Things 4. évada – egészen biztos, hogy senki sem fog unatkozni ebben a hónapban! Összeszedtük a népszerű streaming platform legígéretesebb, májusban érkező produkcióit.

1. Senior Year / A végzős év

Május 13-án kerül fel a Netflix kínálatába a streamelős óriás egyik nagy dobása, Rebel Wilson Senior Year című vígjátéka (a magyar felhasználók A végzős évként találhatják majd meg). Alex Hardcastle rendezői debütálásában egy Stephanie Conway nevű tinilány 2002-ben még a középiskolás csapat vezető pomponlánya volt, ám egyik látványos bemutatójuk során egy hátraszaltó után a földre zuhant, és olyan súlyos fejsérülést szerzett, hogy kómába esett – így lemaradt a végzősök báljáról is. Amikor 20 évvel később, 37 évesen a lány váratlanul felébred (és már Rebel Wilson alakítja), újra végig akarja élni utolsó középiskolai évét, sőt, a fejébe veszi, hogy ő lesz az iskola bálkirálynője!

 

2. F*ck Love Too / Fenébe a szerelemmel

Ebben a vérbő holland romkomban egy csapatnyi boldogtalan párkapcsolatban élő, egymással baráti viszonyt ápoló férfi és nő azzal a nem titkolt szándékkal utazik Ibizára, hogy kieresszék végre a fáradt gőzt, és esetleg még szerelmi kalandokba is bonyolódjanak a strandon korzózó és a bárokban mulatozó ledér csajokkal és srácokkal... Természetesen a terv nem teljesen úgy sül el, ahogy azt a kis csapat szeretné, így féltékenységi rohamokban, váratlan pucérkodásokban, nem a legjobbkor elcsattanó csókokban és hasfalrepesztő röhögésekben garantáltan nem lesz hiány!

 

3. Najmro: Kocha, kradnie, szanuje / A menekülés királya

Ha gonoszak lennénk, most azt írnánk, hogy itt a lengyelek csattanós válasza az HBO A besúgó című kultgyanús tévésorozatára. Csakhogy az idehaza A menekülés királya címen futó film még 2021-ben készült, és mivel egy olyan Robin Hood-szerű népi hőssé magasztosult tolvaj történetét regéli el, aki 29 alkalommal szökött meg a rendőrség elől, sokkal inkább A Viszkissel állítható párhuzamba.

Már csak azért is, mivel Zdzislaw Najmrodzki (akit a filmben Dawid Ogrodnik alakít) a valóságban is létezett: 1995-ben halt meg autóbalesetben, a '70-es és a '80-as években viszont azzal vált hírhedté, hogy

bandájával 70 üzletből lopott el farmereket és luxuscikkeket, valamint összesen 100 darab FSO Polonez márkájú kocsit lovasított meg.

Mindegyik árut sikeresen eladta a feketepiacon, az így szerzett pénzt éjszakai bárokban tapsolta el, s miközben végig a sarkában loholtak a rendőrök, kalandfilmbe illő módon ugrált le vonatokról és szökött meg börtönökből.

 

4. Thar / A múlt bűnei

Ez az izgalmas 2022-es indiai (!) neowestern A menekülés királyához hasonlóan szintén a '80-as években játszódik.

Rejtélyek és délibábok, átverések és nem várt fordulatok

– a kíméletlen sivatag szívében egy olyan zord thriller bontakozik ki, amelyhez hasonlót még soha sem láthattál bollywoodi színészektől. A főbb szerepekben Anil Kapoor, Fatima Sana Shaikh és Harshvardhan Kapoor látható.

 

5. Stranger Things

A hónap legnagyobb durranása természetesen a Stranger Things várva várt 4. évada lesz, amit a világért sem hagynánk le a legjobban várt májusi Netflix-produkciók listájáról. A hivatalos szinopszis szerint „hat hónap telt el a starcourti ütközet óta, amely pusztítást és rémületet okozott Hawkins városában. A baráti társaság, amely még az eseményeket próbálja feldolgozni, most először különvált – és a gimnáziumi élet megpróbáltatásai sem könnyítik meg a helyzetüket. Ebben a különösen érzékeny pillanatban egy új és félelmetes természetfeletti fenyegetéssel kell szembesülniük, amelyet ha leküzdenek, talán a Tótágas Világ (eredeti nyelven: Upside Down) borzalmainak is vége lesz.”