5 régi vígjáték, amit kötelező újranézni a Netflixen

Vissza a jövőbe, Szellemirtók, Junior, Dennis, A Flintstone család – streamingen tér vissza az otthonunkba a '80-as és a '90-es évek. Ha régen nem is volt minden jobb, az biztos, hogy sok-sok olyan kacagtató hollywoodi blockbuster készült ebben a két évtizedben, amiken ezredjére is pompásan lehet szórakozni.

1. Szellemirtók (1984)

Forrás: InterCom / Netflix

 

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

 

2. Vissza a jövőbe (1985)

Forrás: UIP Duna / Intercom

 

Marty McFly átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki, aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet. Dokit váratlanul halálos támadás éri, s Marty is csak az új találmánnyal nyer egérutat. Arra azonban ő sem számít, hogy 1955-be utazik vissza, épp abba az időszakba, amikor szülei is a padot koptatják. A bajt csak fokozza, hogy majdani anyja Marty megérkezése óta ügyet sem vet majdani apjára, ami beláthatalan következményekkel járhat a jövőben. Ha életben akar maradni, el kell érnie, hogy szülei egymásba szeressenek és el kell távolítania az anyját molesztáló Biffet.

 

 

3. Dennis, a komisz (1993)

Forrás: InterCom / Netflix

 

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson (Walter Matthau) már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulálatlan hörgések törnek fel a mellkasából, és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el…

 

 

4. Junior (1994)

Forrás: Netflix

 

Alexander Hesse (Arnold Schwarzenegger) tudományos kísérleteiben többször elvetélt majmokat kezel: a kísérleti szer segítségével megakadályozza az embrió kilökődését. A felügyelő bizottság azonban leállítja a további kutatásokat. A labort Diana Reddin (Emma Thompson) veszi át, aki a petesejtek fagyasztási eljárását kutatja. Hogy a kutatás ne vesszen kárba és tovább tudjanak lépni, Alex barátja, Larry Arbogost (Danny DeVito) unszolására belemegy, hogy saját magán tesztelje a szert. Ehhez azonban petesejtre van szüksége, amit Larry Diana laborjából szerez, ráadásul pont Dianáét. A gyermek megfogan, a boldog anya pedig nem más, mint Alex.

 

 

5. A Flintstone család (1994)

Forrás: UIP-Duna Film / Netflix

 

A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ezelőttre kalauzul el bennünket a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője (John Goodman), egy nap megnyeri a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő (Halle Berry). Ám nem is sejti, hogy a hatalma csak egy álnok elnök (Kyle MacLachlan) ármány műve. Frédi és Vilma (Elizabeth Perkins) kegyelem-kenyerén él Beni (Rick Moranis) és Irma (Rosie O'Donnell), ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér...