7 netflixes vígjáték a hétvégére

Fajsúlyos drámákhoz most valószínűleg senkinek nincs kedve, ezért inkább kevésbé ismert komédiákat ajánlunk, „menekülés a valóságból” jeligére.

Egy magányos tinédzser (2016)

Ebben az R-kategóriás prosztóvígjátékba oltott coming-of-age történetben az Űrdongó mozifilm és a Sólyomszem sorozat sztárja, Hailee Steinfeld egy olyan középiskolás lányt alakít, aki brutális őszinteséggel éli át a tiniélet hullámvölgyeit és -hegyeit. Az általa alakított Nadine óriási krízisként fogja fel, hogy legjobb barátja elkezd randizni a bátyjával, aki a befelé forduló lánnyal ellentétben a suli egyik sztárja. Nadine egyetlen támasza a tanára (Woody Harrelson), aki pironkodva próbál neki tanácsokat adni a családdal, a barátokkal és a fiúkkal kapcsolatban.

Kisördög


Mindannyian ismerjük a horrorfilmek gonosz által megszállt, ártatlan képű gyermekeit (lásd: Damien az Ómenből, Esther Az árvából vagy A kukorica gyermekei antihősei), ezért is jutott eszébe Eli Craig író-rendezőnek a nagy ötlet, hogy a témát kivételesen egy komédiában dolgozza fel. A sztori szerint az Adam Scott által alakított Gary feleségül veszi Samanthát (Evangeline Lily),

de csak az esküvő után kezdi gyanítani, hogy a nő csendes és ártatlannak tűnő hatéves fia maga az Antikrisztus.

A szerelem asszisztensei (2018)


A Netflix 2018-as komédiája az Apád-anyád idejöjjön! és Az ördög Pradát visel keresztezése. A sztori szerint két agyondolgoztatott asszisztens megpróbál megszabadulni a rájuk tornyosuló munkától, ezért együtt kieszelnek egy tervet: összehozzák munkamániás főnökeiket egymással.

Az egyik főszerepet a Mielőtt elmegyekben és a Zombieland folytatásában is szereplő Zoey Deutch alakítja, főnökét pedig a rég látott Lucy Liu.

Mindig csak talán (2019)


Sasha és Marcus tinédzserként egy párt alkottak, de elsodorta őket egymástól az élet. 16 év után újra találkoznak, amikor a már híres szakácsnak számító nő hazaköltözik San Franciscóba, hogy éttermet nyisson. A férfi még mindig odahaza lakik az apjával, miközben alkalmanként egy zenekarban játszik. A régi szikra azóta is megvan, de nehezen tudnak beilleszkedni egymás életébe, pláne mert Sasha menyasszony, és Marcusnak is van barátnője.

Ezt a romkomot a premier utáni első hónapban 32 millió háztartásban látták, a Rotten Tomatoes-on pedig 90 százalékos értékelésen áll.

A nevem Dolemite (2019)


Rudy Ray Moore a '70-es évek Los Angelesében a semmiből jutott fel a csúcsra. Konyhai mosogatóként kezdte, táncosként folytatta, de dolgozott lemezboltban is, mígnem zenészként és stand-up komikusként ismert nem lett, hála a hajléktalanoktól ellopott poénjainak, amiket Dolemite-ként, egy szókimondó strici alteregójába bújva adott elő. Igazi álma azonban a mozi volt: akciófilmet akart forgatni. Az igaz történeten alapuló, a hollywoodi filmgyártás kulisszái mögé is bepillantást engedő, gyilkos humorú vígjátékban olyan ismert sztárok asszisztálnak Eddie Murphy önfeledt komédiázásához, mint Wesley Snipes, Chris Rock és Snoop Dogg.

Paddleton (2019)


A középkorú Michaelt gyógyíthatatlan gyomorrákkal diagnosztizálják, ezért készen áll rá, hogy eldobja magától az életet. Ez alaposan felzaklatja szomszédját és egyetlen barátját, Andyt, aki megpróbálja lebeszélni őt a tervéről. Sorra teljesíti Michael kívánságait: pizzát készítenek, kungfufilmet néznek, rejtvényeket oldanak meg és a kettejük által kitalált labdajátékkal, a Paddletonnal játszanak. Andy végül belemegy, hogy elkísérje barátját a 6 órányira lévő gyógyszertárba.

A megtörtént eseményeken (és egy podcasten) alapuló keserédes komédiát a 2019-es Sundance fesztiválon mutatták be nagy sikerrel,

a főszerepet pedig Ray Romano (Szeretünk, Raymond!) és az a Mark Duplass (Jeff, aki otthon lakik, Kockázatos túra) alakítja, aki egyben a forgatókönyvet is jegyzi.

Ugratások filmje (2021)


A Netflix saját gyártású filmjében a stand-up komikusként ismert Eric Andre Sacha Baron Coen módszereit veszi kölcsön, vagyis az előre megírt sztorit valódi, rejtett kamerás átverésekkel ötvözi. A sztori szerint az autómosóban dolgozó Chris (Andre) újra meglátja gimis szerelmét, és később úgy dönt, átszeli az országot, hogy találkozhasson vele. A Floridától New Yorkig tartó utazásra elkíséri legjobb barátja, Bud, aki lenyúlta testvére lopott autóját. Azzal viszont nem számolnak, hogy a mentálisan instabil húg (Tiffany Haddish) a börtönből megszökve a nyomukba ered.

 

(via Uproxx / Screenrant)