A Barbie rendezőjére bízná a Netflix a Narnia franchise-t

Állítólag nem is egy filmet fog forgatni C.S. Lewis népszerű fantasy regényeiből, hanem rögtön kettőt.

Bár még nem volt semmiféle hivatalos bejelentés, azt már régóta pletykálják, hogy a várva várt Barbie-mozifilm rendezőjére, Greta Gerwigre bízná a Netflix az ismert író, C.S. Lewis híres-neves Narnia-univerzumát. Produkcióközeli források nemrégiben viszont elkotyogták a The Hollywood Reporternek, hogy a rendezőnő valóban szerződést írt alá a streaming óriással, ráadásul nem is csak egyetlen új Narnia-filmre, hanem rögtön kettőre – a Netflix azonban nem reagált érdemben a hírre.

 

Ryan Gosling és Greta Gerwig a Barbie forgatásán (forrás: Bellocqimages / Bauer-Griffin/ GC Images / Getty Images)

 

A Narnia-rajongóknak persze nem kellett semmiféle hivatalos megerősítés, máris elárasztotta a közösségi médiát az ujjongásuk. Íme egy tipikus Twitter-bejegyzés:

A kislánykor témái, a félelem, hogy elveszíted a gyermeki rajongás és a csodálkozás érzését, a testvéri szeretet és a testvéri kötelék, a szeretet és elfogadás megtalálása, csak azért, hogy aztán a Narnia krónikáiban ezt mind elszakítsák tőled... Nem csoda, hogy Greta Gerwig meg akarja rendezni.

 

Itt egy másik:

GRETA GERWIG NEM IS EGY, HANEM *KETTŐ* NARNIA-FILMET RENDEZ ??!!! IMÁDKOZTAM, HOGY ELJÖJJÖN EZ AZ IDŐ.

 

Még be sem mutatták a mozik Greta Gerwig Barbie-filmjét, de már hatalmas rajongótábora van:

Először Barbie, aztán most a Narnia krónikái... Szeretünk, Greta Gerwig!

 

 

Azért persze akadnak szép számmal fanyalgók is:

Greta Gerwig sokkal érdekesebb választás a Narnia krónikáinak adaptálására, mint amire számítottam, és ha ő áll a kormányrúdnál, valószínűleg nem fogunk teljes erővel az evangélikus tömegeknek udvarolni, ami jó [C.S. Lewis ugyanis teológus volt]. Ettől függetlenül... más közkedvelt fantasy művek már nem is léteznek?

 

 

Mint ismeretes, mielőtt a Netflix megszerezte volna a Narnia-jogokat, a Disney készített filmet C.S. Lewis regényeiből a 2000-es években Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény illetve Caspian herceg címmel, a 20th Century Fox pedig 2010-ben mutatta be A Hajnalvándor útját.

(via The Hollywood Reporter & NME.com)