A Black Mirror alkotója íratott egy részt a mesterséges intelligenciával

„Sz*r lett” – összegezte.

Charlie Brooker, a Netflix sorozatának alkotója kipróbálta a ChatGPT-t. Mivel maga a Black Mirror (Fekete tükör) középpontjában is az embert felemésztő technikai fejlődés áll, kézenfekvő volt, hogy Brooker megkéri a mesterséges intelligenciát, hogy írjon meg egy epizódot. A végeredmény azonban nagyon kiábrándító lett, és híján volt minden kreativitásnak.

Valami olyasmi lett belőle, ami első ránézésre meggyőzőnek tűnik, de igazából szar. Mindössze annyi történt, hogy megnézte az összes Black Mirror epizód szinopszisát, és valahogy összedolgozta őket”

– mondta egy interjúban Brooker.

Bár a hónap közepén érkező hatodik évad öt epizódja közül egyet se a mesterséges intelligencia írt, azért Brooker számára volt értelme a kísérletnek, mivel rávilágított arra, hogy érdemes kilépni a komfortzónából.

„Semmi értelme egy antológiasorozatnak, ha nem szegheted meg a saját szabályaidat. Olyan ez, mint egy pohár kellemes, hideg víz az arcodba.”

- mondta.

még több AI

Mesterséges intelligenciával írattunk cikket a Last of Usról

Bár a Jasper nevű, marketinges reklámszövegekre kifejlesztett AI valóságos közhelyszótárat zúdított ránk, meglepően jól tud magyarul, és az aktuális trendekkel is abszolút képben van.

Tovább

 

A Black Mirror 6. évadja június 15-én kerül fel a Netflixre.

(via The Hollywood Reporter)