A galaxis őrzői meghozták az első karácsonyi ajándékunkat!

A Marvel ünnepi „különszámot” tett a fa alá, vagyis a Disney+-ra, egy 45 perces karácsonyi vidámkodást a galaxis őrzőivel és a Föld legnagyobb hősével, Kevin Baconnel.

A karácsony akkora esemény – urambocsá’ üzlet -, hogy a képregény biznisz sem vonhatta ki magát hatása alól, így régóta szokás ünnepi különszámot kihozni, és innen logikus lépés volt, hogy az olyan nagy mozi franchise-okhoz hasonlóan, mint a Star Wars, a Marvel is egy filmes különkiadással rukkoljon elő. És az is logikus lépés volt, hogy mindezt a leglököttebb bagázzsal, a galaxis őrzőivel tegyék, így jött össze A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás. Engem pedig már ott megvettek vele, hogy a főcím alatt megszólalt a The Pogues-tól a Fairytale of New York, még akkor is, ha kicsit agyonjátszott dalról van szó.

Forrás: Disney+

 

Onnan indulunk, hogy Mantis (Pom Klementieff) és Drax (Dave Bautista) megtudják Kraglintól (Sean Gunn), hogy a Földön most van karácsony, és úgy gondolják, egy jó ajándékkal felvidíthatják barátjukat, a Gamora miatt búslakodó Petert (Chris Pratt). De vajon mi lenne a 80-as évek földi emlékeit a szívében hordozó űrlord számára a legjobb ajándék? Drax tudja: Kevin Bacon, akiről annyit mesélt nekik, a Föld legnagyobb hőse, aki egyszer a táncával megmentett egy egész várost. Nosza, el is szaladnak a Földre, kicsit benyomnak egy partyban, majd a hónuk alá csapják a halálra rémült Kevin Bacont, majd jöhet a meglepetésbuli Peter számára.

Forrás: Disney+

 

James Gunn az ötlettel A galaxis őrzői vol. 2. (2017) forgatása alatt rukkolt elő, az egész sztorit vagy félóra alatt meg is írta, és innentől már csak Kevin Bacont kellett megnyerni az ötletnek – ő és a Footloose (1984) alapvető hivatkozási pont a Galaxis-filmekben.

Baconről mindenki tudja, milyen jó arc,

és igent mondott, és el is viszi a hátán az örömködést, hiszen Mantis telekinetikus érintésének köszönhetően a kezdeti pánik után érzelmek egész sorát zongorázza végig. Amikor Drax és Mantis rájönnek, hogy nem egy igazi hőst, hanem „csak egy visszataszító színészt” hoztak magukkal, elkezdik újrakalibrálni Bacont, ami zseniális ötlet, Bacon pedig szívvel-lélekkel hozza mindezt. Aztán még énekel is egy sort, de itt amúgy is sokat énekelnek és táncolnak.

Forrás: Disney+

 

A 45 perc Ünnepi különkiadás persze nem csak a nézőknek való kedveskedés, hanem ügyes átkötés a második rész és a jövő májusban érkező A galaxis őrzői vol. 3. között. A dolog pikantériája az, hogy James Gunn menet közben igent mondott a rivális DC-nek, és most már ő a DC Studios társelnöke, ami egy picit árulásnak is lehetne tekinthető, ha a Disney nem rúgta volna ki már korábban. Csak a jókora szakmai tiltakozás miatt vették végül vissza a rendezőt – aki aztán megcsinálta a zseniális új The Suicide Squad – Az öngyilkos osztagot és a Peacemaker – Békeharcos sorozatot - , és talán azért is, mert nem találtak nála jobbat. Akárhogy is, ez az ő dolguk, de nekünk legalább  boldog karácsonyt kívántak!

És karácsonyi ajándék az is, hogy Mark Hamill cameózik egy jót, de nem áruljuk el, mikor, tessék megtalálni!

Forrás: Disney+