A Netflix megpróbálja eltüntetni Shia LaBeoufot

A streamingóriás elhatárolódik Mundruczó Kornél filmjének zaklatással vádolt sztárjától.

A Port is beszámolt róla, hogy Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmjét, a Pieces of a Womant a Netflix megvásárolta, és már január 7-én bemutatja. A drámának a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt a premierje, ahol a főszereplőt, Vanessa Kirbyt a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazták.

A Netflixnél úgy látják, az elkövetkező amerikai díjszezonban is eséllyel indulhatna a film több kategóriában, ezért online kampányt indítottak, de mint kiderült, a férfi főszereplőt ezekről az anyagokról lehagyták. A film szinopszisának ismertetésénél csak Vanessa Kirby nevét írták ki zárójelben a szereplő neve mellé, a Sean nevű karakternél viszont nem tüntették fel, hogy Shia LaBeouf alakítja, a színészt pedig már nem ajánlják a díjosztók figyelmébe, pedig korábban azon az oldalon is szerepelt a neve.

A mellőzés oka, hogy LaBeouf ellen korábbi barátnője, az FKA twigs művésznéven ismert brit énekesnő, Tahliah Debrett Barnett keresetet nyújtott be egy Los Angeles-i bíróságon. A vád folytonos fizikai, érzelmi és mentális bántalmazás, amelyre közleményében LaBeouf úgy reagált, hogy nem minden igaz ugyan az állítások közül, de nincs mentsége az alkoholizmusára és az agressziójára, csak magyarázata. Az ügy kapcsán a színész egy másik exe, Karolyn Pho is nyilatkozott, és hasonló bántalmazásokról számolt be.

Egy Netflixhez közeli forrás szerint LaBeouf akkor sem kapott volna kiemelt szerepet a kampányban, ha nincs a bírósági ügy, mert eleve Kirbyre, Ellen Burstyn mellékszereplőre, Wéber Kata forgatókönyvíróra és Mundruczó Kornél rendezőre fókuszáltak volna. A streamingóriás ezzel a lépéssel nyilván szeretné elkerülni, hogy az esetleges közfelháborodás hatására nemcsak LaBeoufot, de a teljes filmet el kelljen süllyesztenie.

via Indiewire