A Netflix megtalálta a következő Jeffrey Dahmert

Kiderült, hogy kiről, pontosabban kikről fog szólni a sorozat új évada.

A sorozatgyilkos Jeffrey Dahmerre fókuszáló Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori kirobbanó sikere után a Netflix két további évadot rendelt be Ryan Murphy kreátortól, aki antológiává alakította a szériát, vagyis a folytatás "más szörnyetegek történeteit meséli majd el, akik hatással voltak a társadalomra". Az első évad jelenleg a Netflix harmadik legnépszerűbb angol nyelvű sorozata az első 28 nap nézettségét tekintve.

A második évad Lyle és Erik Menendezre fog koncentrálni, a testvérekre, akiket szüleik, José és Kitty meggyilkolásáért ítéltek el 1989-ben. A Netflix emellett egy dokumentumfilmet is készít a testvérekről.

A Menendez testvéreket kétszer állították bíróság elé szüleik meggyilkolása miatt, az első alkalommal az esküdtszék nem tudott dönteni, a második alkalommal pedig mindkét testvért elítélték első fokon elkövetett gyilkosság és gyilkosságra való összeesküvés vádjával. A testvérek a bíróságon azt állították, hogy szüleik egész életükben bántalmazták őket, és önvédelemből lőtték le őket. Mindkettőjüket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A Menendez-ügy az 1990-es évek elején médiaszenzáció volt, és azóta is rengeteget foglalkoznak vele mind fikciós, mind dokumentumfilmes formában. A Fox és a CBS 1994-ben tévéfilmet is készített a gyilkosságokról, a Lifetime pedig 2017-ben a Menendez: Vértestvérek (Menendez: Blood Brothers) című sorozatot vetítette. A Law & Order: True Crime egyetlen évada az NBC-n szintén az ügyre koncentrált, Edie Falco főszereplésével. Több true crime krimisorozat is bemutatta a testvéreket; a Peacock hamarosan érkező Menendez + Menudo: Boys Betrayed című dokumentumfilmjében a Menudo fiúzenekar egykori tagja, Roy Rosselló állítja, hogy José Menendez szexuálisan bántalmazta őt még tinikorában.

Murphy és Brennan az antológiasorozat executive producerei. A további írókról és producerekről, valamint a szereposztásról később jelentenek csak be részleteket.

Via: THR