A Netflix végre megmutatta, milyen lesz az ő verziójukban Diana hercegnő és Margaret Thatcher

„A szívek királynőjét” Emma Corrin, a Vasladyt Gillian Anderson alakítja A korona november 15-én érkező 4. évadában.

A Netflix brit aloldala, a Netflix UK & Ireland kedden mindenki meglepetésére kirakott egy rakás izgalmas jelenetfotót A korona című, saját gyártású tévésorozatuk 4. évadából. Az internet természetesen azonnal felkapta a képeket, hiszen ezeken végre látható Gillian Anderson is Margaret Thatcherként, amit már 2019 elején beharangozott a népszerű streaming platform, de azóta sem derült ki semmi konkrétum, pontosan melyik korszakát láthatjuk majd a híres Vasladynek, és Gillian Anderson mennyire fog rá hasonlítani a teljes sminkben. A lenti kép valószínűleg azt a jelentőségteljes momentumot ábrázolja, amikor Thatcher az 1979-es választási győzelem után az Egyesült Királyság első női miniszterelnökeként beköltözik a brit kormányfők állandó rezidenciájába, a Downing Street 10-be. A képen a férje, Denis Thatcher is mellette áll, akit Stephen Boxer alakít a sorozatban.

A további jelenetfotókon Emma Corrin is látható – ő fogja alakítani a '70-es évek végén és a '80-as években játszódó 10 epizódban Diana hercegnőt (az 1990. májusi budapesti látogatás viszont már alighanem az 5. évadra marad, már ha egyáltalán szóba fog kerülni a sorozatban).

A 4. évadban II. Erzsébetet továbbra is az Oscar-díjas Olivia Colman alakítja, aki a 3. évadban érkezett meg a sorozatba (előtte Claire Foy volt a királynő). Josh O’Connor a 4. évadban is visszatér Károly hercegként, és minden bizonnyal a sorozatban is ugyanúgy Diana és Kamilla szerelme közt fog őrlődni, a királyi udvar áskálódása közepette, ahogy feltehetően a valódi életben is tette. Helena Bonham Carterről is jött ki új kép, mivel ő is visszatér még egy utolsó évad erejéig Margaret hercegnőként (majd csak a később játszódó 5-6. évadokban jön helyette Lesley Manville), de láthatjuk a promóciós fotókon II. Erzsébet brit királynő férjét, Fülöp edinburgh-i herceget is, akit továbbra is a Róma és a Trónok harca sztárja, Tobias Menzies alakít. (via Uproxx)